Varaždin: Predstavljena knjiga "Totalitarna država - potpuni čovjek" R. C. Kalergija

U SKLOPU programa obilježavanja Europskog tjedna večeras je u varaždinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović" predstavljena knjiga Richarda Coudenhove-Kalergi "Totalitarna država potpuni čovjek".

Knjigu je objavila Hrvatska paneuropska unija - ogranak Požega prošle godine u Požegi, a s njemačkog ju je preveo Vladimir Vadion.

Prof.dr. Pavao Barišić, koji je autor pogovora, rekao je kako su teme kojima se Kalergi bavi navedene već u naslovu. To je fenomen stalno prisutan u ljudskom društvu - nastojanje za posvajanjem vladavine nad ljudima, a druga je pitanje kako izgraditi i primijeniti demokratsku vlast, rekao je između ostalog Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O životu i djelu Richarda Coudenhove-Kalergi, te o Paneuropskom pokretu kroz povijest govorio je predsjednik Hrvatske paneuropske unije i potpredsjednik Međunarodne paneuropske unije akademik Mislav Ježić.

Organizatori večerašnjeg predstavljanja knjige su, uz Gradsku knjižnicu, Hrvatska paneuropska unija - ogranak Varaždin i Savjet za europske integracije Varaždinske županije.

(Hina) bed jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara