Varaždinska policija u stanu pronašla zasađenu marihuanu, među pet privedenih i Nijemac

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

U UTORAK u popodnevnim satima je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršena pretraga stana kojim se koriste 20-godišnji državljanin Njemačke i 23-godišnji hrvatski državljanin te je pronađeno devet zasađenih stabljiki indijske konoplje visine 45 centimetara, 35 grama marihuane, 23 PVC smotuljka amfetamina ukupne težine 76,6 grama, 105 sjemenki indijske konoplje, dvije nargile za konzumaciju marihuane inhaliranjem te razna tehnička roba.

Dvojica mladića u čijem je stanu droga pronađena, privedena su na kriminalističku obradu nakon koje su odvedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu. Nakon saslušanja je Nijemcu određen pritvor, dok je hrvatski državljanin pušten da se brani sa slobode.

U sklopu iste kriminalističke obrade, kako je izvijestila PU varaždinska, izvršena je i pretraga stana 28-godišnjaka i tom prilikom je pronađeno osam komada lijeka Subotex koji se nalazi na popisu opojnih droga. Kod jednog 25-godišnjaka je pak pronađeno 1,4 grama marihuane, a prilikom pretrage stana 36-godišnjaka 10 PVC smotuljaka sa drogom ukupne težine 44,1 gram te jedna zasađena stabljika indijske konoplje visine 125 centimetara, koju je policija pronašla u dvorištu. I njih trojicu čekaju kaznene prijave zbog zloporabe opojnih droga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara