Varaždinska županija o napadu učenika na vjeroučitelja: "Ovo nije prvi slučaj"

Varaždinska županija o napadu učenika na vjeroučitelja: "Ovo nije prvi slučaj"
Foto: evaraždin

VARAŽDINSKA županija, kao osnivač Elektrostrojarske škole u Varaždinu, osudila je napad učenika te škole na profesora te pozvala Ministarstvo znanosti i obrazovanja da donese strože kriterije za izricanje pedagoških mjera kako bi se ojačala disciplina u školama i omogućila prevencija takvih događaja.

"Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola. Pozivamo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH da donese strože kriterije za izricanje pedagoških mjera kojima bi se ojačala disciplina te omogućilo preveniranje i sankcioniranje nemilih događaja u školama", ističe se u priopćenju Varaždinske županije.

Izrazivši podršku ravnatelju koji je postupio u skladu s ovlastima, iz Županije ističu da je ravnateljima potrebno dodijeliti veće ovlasti vezane uz cjelokupnu organizaciju rada u školi.

"Nažalost, ovaj nemili događaj nije prvi takav slučaj, nego su slični događaji sve češći zbog čega je nužno hitno reagirati", poručuju iz Varaždinske županije.

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, kako prenose mediji, u ponedjeljak je nasrnuo na vjeroučitelja kada se nakon razgovora sa školskim psihologom, na kojemu su bili i njegovi roditelji i razrednica, vratio na nastavu. Razgovor sa psihologom održan je zbog učenikova problematičnog ponašanja, a nakon napada na vjeroučitelja, učenik je isključen iz škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara