varaždinske toplice - obnova hidroterapijskog prostora bolnice za medicinsku rehabilitaciju

U Varaždinskim Toplicama danas su počeli radovi na rekonstrukciji hidroterapijskog prostora "Terme" Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, vrijedni 14 milijuna kuna, a završetak je previđen za četiri mjeseca. L

Projekt predviđa gradnju nove izdvojene komunikacije između Terma i hotela Minerva, uređenje novog polivalentnog prostora, te potpunu rekonstrukciju postojećeg prostora za hidroterapiju. Ministarstvo zdravstva daje 35 posto sredstava, a 65 posto bolnica iz svojih sredstava. Izvođač je tvrtka Meteor iz Varaždina.

Hidroterapijski prostor "Terme" Specijalne bolnice izgrađen je još 1964. godine, a zbog agresivnog djelovanja termomineralne vode i para, prostor je u lošem stanju, te više nije ni funkcionalan, ni siguran.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim za medicinsku terapiju, prostor hidroterapije služi trenutačno i kao komunikacija između bolnice i hotela Minerva, što remeti redovno odvijanje terapije i predstavlja opasnost od širenja infekcije, zbog čega se, kako je rečeno, pristupilo obnovi hidroterapije.

(Hina) mzag dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara