Varaždinski gradonačelnik se javno obračunao s Pataftom i njegovom tvrtkom

Foto: Željko Hajdinjak (Cropix)

"T7 VIS nema dozvolu za rad, čak ni za probni rad. Dakle to je poziv na kršenje nekoliko zakona ali i obveze koju građani imaju prema komunalnoj tvrtki Varkom", ocijenili su danas varaždinski gradski oci ponudu T7 Grupe da građani tijekom siječnja mogu besplatno obraditi svoj komunalni otpad.

Nije to pomoć!

Naime, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš odgovorio je danas na jučerašnju konferenciju za novinare T7 Grupe Davora Patafte na kojoj je rečeno da su ponudili gradu pomoć u vidu prolongiranja otplate obrade 100 tisuća tona baliranog otpada. Kako prenosi e-varazdin.hr, gradonačelnik Habuš kaže kako to zapravo nije nikakva pomoć.

"Jedini problem je cijena obrade otpada koja je previsoka i nerealna. Moja obaveza je štititi građane i zato ne želim dizati cijenu odvoza i obrade smeća za 250 posto", rekao je Habuš dodajući da su svi ugovori između Grada i T7 Grupe predmet istrage, a DORH nije napravio apsolutno ništa da ih barem privremeno suspendira do okončanja te istrage.

"Jako je teško pregovarati u tim okolnostima jer svaka odluka može biti štetna za grad", ističe Habuš dodajući da se trenutno skupljaju pravna mišljenja koja za sada govore da je riječ o ugovorima između Varaždina i tvrtke Davora Patafte koji su potpisani suprotno zakonu, propisima i moralu.

Utvrđivanje ništetnosti ugovora s gradom Varaždinom

"Ako i ostala mišljenja budu išla u tom smjeru svakako ćemo krenuti u utvrđivanje ništetnosti", rekao je Habuš prenosi e-varaždin.hr.

Podsjetimo kako Uskok tereti Čehoka, Pataftu i Huljev da su između 2007. i svibnja 2011. godine zaključili više ugovora s namjerom da Patafta postane vlasnik zračne luke vrijedne oko 21 milijun kuna. Sumnja se da je Patafta izdavao fiktivne račune u iznosu od oko 6.200.000,00 kuna koji su trebali biti temelj za ranije dogovorenu dokapitalizaciju društva Varaždin Airport. No, planirana dokapitalizacija nije provedena budući da nije sklopljen Ugovor o ulaganju s Gradom Varaždinom.

Isto tako USKOK sumnja da su Čehok i Patafta oštetili gradski proračun Varaždina za 29 milijuna kuna, odnosno da su pri kupovini i zamjeni zemljišta zaradili gotovo 30 milijuna kuna, a na štetu gradskog proračuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara