Vaso Brkić: Sve nesporazume treba riješiti za stolom, nema potrebe za štrajkom

Vaso Brkić: Sve nesporazume treba riješiti za stolom, nema potrebe za štrajkom
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a Milijan Brkić večeras je uoči sastanka koalicijskih partnera, na koji nisu došli predstavnici HNS-a, rekao kako sve nesporazume treba riješiti za stolom te da nema potrebe za štrajkom u školama.

"Nemam tu informaciju", rekao je Brkić novinarima upitan očekuje li dolazak HNS-ovaca na koalicijski sastanak.

"Dala bi majka da ima"

Na pitanje što to znači za koaliciju ako HNS-ovci ne dođu, rekao je: "Bože moj, vidjet ćemo."

"Treba sjesti za stol i razgovarati, ja sam pobornik toga da sve nesporazume treba rješavati za stolom i poslije izvijestiti medije", rekao je.

Upitan za zahtjev prosvjetara za povećanjem plaća, rekao je da svi traže puno.

"Svi traže za sebe više, a sad je stvar državnog proračuna koliko tko može dobiti. Dala bi majka da ima, kako kaže narod", rekao je Brkić.

Na pitanje može li štrajk prosvjetara u izbornoj godini naštetiti HDZ-u, rekao je da sve treba staviti na stol i razgovarati. "Mislim da nema potrebe za bilo kakvim štrajkovima jer u konačnici tu najviše trpe djeca, a na njima treba biti fokus i ona su prioritet", poručio je.

Pupovac: Škole zaslužuju veću pažnju, novca ima na raznim stranama

Milorad Pupovac iz SDSS-a također je prije sastanka komentirao štrajk prosvjetara.

Nije odgovorio je li koalicija ugrožena zbog tog štrajka rekavši da misli da se samo pripremaju razgovori o tome.

To što HNS-ovci nisu došli na koalicijski sastanak Pupovac objašnjava time da je za njih važan neuspjeh bio rezultat današnjih pregovora sindikata u školstvu i vlade te da gledaju kako da se postave.

"Škole, obrazovne i istraživačke institucije zaslužuju veću pažnju", rekao je Pupovac.

"Novca ima na raznim stranama, ako ima da se smanji PDV za trgovce i na taj način smanji priljev u proračunu, a mi ne osjetimo nikakvu razliku kada idemo nešto kupovati, onda valjda može biti i za one koji školuju našu djecu i o kojima uvelike ovisi budućnost ove zemlje", rekao je Pupovac upitan za zahtjeve prosvjetara za većim plaćama.

Dodao je i da on nije ministar financija pa ne zna detalje i gleda samo neke grube slike, a ovdje su vjerojatno po srijedi nešto finije perspektive, koje oni imaju u vidu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara