Vaso Brkić: Koliko ja znam, Crnoja će ostati ministar

Vaso Brkić: Koliko ja znam, Crnoja će ostati ministar

Foto: Hina

GLAVNI tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je da će državne institucije tek utvrditi je li novi ministar branitelja Mijo Crnoja prekršio zakon.     

Na upit hoće li Crnoja i dalje biti ministar nakon medijskih tvrdnji da je prijavio lažnu adresu stanovanja zbog izbjegavanja plaćanja prireza Gradu Zagrebu, Brkić je novinarima pred Banskim dvorima rekao da po njegovim saznanjima hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je oštro uzvratio novinarima na pitanje kako to da se ne odriče Crnoje bez obzira na njegovo kršenje zakona protupitanjem "jesu li oni suci ili što".

Je li netko prekršio Zakon o prebivalištu tek trebaju utvrditi institucije Republike Hrvatske, rekao je Brkić. "On je moj prijatelj, on je moj suborac, ali ako je netko kršio zakon, pa da je i rođeni brat, mora odgovarati pred zakonom", kazao je.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je u utorak da će razgovarati s ministrom branitelja Mijom Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i, ako je nešto pogriješio, sigurno će biti sankcioniran.

Prema informacijama Indexa, upravo je tajnik HDZ-a Brkić inzistirao na Crnoji kao svom osobnom izboru. Navodno je šef stranke Karamarko bio protiv te ideje, no Brkić je inzistirao na svom kandidatu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara