Vatikanski "zakon i red": Međugorje uskoro službeno dobiva status svetišta?

Vatikanski "zakon i red": Međugorje uskoro službeno dobiva status svetišta?

VATIKAN je navodno konačno odlučio u Međugorju uvesti "zakon i red" pa bi, prema pisanju Slobodne Dalmacije, to hercegovačko marijansko svetište, dosad nepriznato od strane Svete Stolice, uskoro i službeno trebalo dobiti titulu svetišta.

Posao oko rješavanja statusa Međugorja su navodno preuzeli državni tajnik Tarcisio Bertone te kardinal Dominique Mamberti, tajnik za odnose sa državama. Međugorski provincijal, dr. Ivan Sesar, je rekao kako "zasad nisu dobili nikakvu službenu informaciju" o tome da će Međugorje biti proglašeno svetištem te da je formirano povjerenstvo za Međugorje.

Spomenuto povjerenstvo bi trebalo djelovati neovisno o fratrima koji skrbe za pastoral župe, ali i o mjesnoj biskupiji mostarsko-trebinjskoj. Međugorje bi prvo, poput Trsata ili Marije Bistrice, i službeno trebalo dobiti status svetišta, tako da brojna hodočašća iz svih dijelova svijeta postanu "legalna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Adalbert Rebić, hrvatski teolog koji je sudjelovao na nedavno održanom marijanskom kongresu u Lourdesu, na kojem su teolozi, između ostalog, raspravljali i o "mogućnosti legalizacije međugorskog kulta", rekao je kako se "u Međugorju moli, slavi Boga, posti, to mjesto živi duhovnim životom koji odgovara kriterijima Katoličke crkve te bi se stoga moglo uzdići na razinu svetišta". Ipak, dodao je kako smatra da međugorska ukazanja neće tako skoro biti priznata.

I.M.
Foto: Medjugorje.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara