Vatrogasac preminuo tijekom intervencije u Zagrebu, kolege se opraštaju od njega

Vatrogasac preminuo tijekom intervencije u Zagrebu, kolege se opraštaju od njega
Ilustracija: Marin Tironi/PIXSELL, Facebook

JAKO nevrijeme zahvatilo je sinoć oko 21 sat zapadnu Hrvatsku i Zagreb te izazvalo ogromne poplave u centru glavnog grada.

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i obiteljske kuće, trgovine, kafići...

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su tijekom večeri zauzete. Primljene su na tisuće poziva građana, poplavljene su stotine objekata.

Vatrogascu pozlilo tijekom intervencije, preminuo je

Kako javljaju na Facebook profilu Vatrogasne postrojbe Zagreb, sinoć je tijekom intervencije preminuo jedan vatrogasac. 

Pišu kako mu je pozlilo prilikom ispumpavanja vode u jednom zagrebačkom stanu, a unatoč brzoj intervenciji Hitne pomoći, nije preživio.

Bio je član DVD-a Kustošija. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca.” 

Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53- oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb,  cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana.

Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja", napisali su na Facebooku.

Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a...

Posted by Vatrogasna postrojba Zagreb on Friday, July 24, 2020
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara