Vatrogasac teže stradao prilikom gašenja požara na Braču

Vatrogasac teže stradao prilikom gašenja požara na Braču
Foto: HINA/ Ante Marušić/ ds

DOBROVOLJNO vatrogasno društvo (DVD) Selca danas je izvijestilo da je vatrogasac koji je jučer navečer teže ozlijeđen gaseći požar na Braču prevezen u KBC Split. "Nažalost, jedan vatrogasac teže je ozlijeđen tijekom akcije te je hitno prebačen u KBC Split. Smatra se kako je požar najvjerojatnije izbio kao posljedica udara munje", navodi se na Facebook stranici Vatrogasci - Selca.

Premijer Andrej Plenković je prilikom današnje posjete Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara u Divuljama izrazio žaljenje zbog ozljede vatrogasca. 

"Žao mi je zbog ozljede vatrogasca koja se dogodila noćas na Braču, međutim to pokazuje koliko su ljudi spremni i tijekom noći ići u požrtvovne akcije", rekao je Plenković.

DVD Selca je jučer u 17:45 primio dojavu o požaru koji se širi na brdovitom i nepristupačnom terenu smještenom poviše uvale Rasotica, u blizini mjesta Selca na otoku Braču.

U gašenju požara sudjelovalo je 60 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila svih DVD-ova s područja otoka Brača, uključujući i dislocirana vatrogasna društva koja su smještena na otoku. Tijekom večernjih sati u pomoć pri gašenju požara pristiglo je 18 vatrogasaca i dva vozila s područja Zadvarja i Sinja.

Vatrogasne snage sudjelovale su u gašenju požara do ranih jutarnjih sati, te je požarište u potpunosti lokalizirano oko 5 sati ujutro. Zahvaćena požarna površina veličine je 15 hektara. S obzirom na snažno nevrijeme koje je zahvatilo istočni dio Brača, protupožarni zrakoplovi nisu mogli pristupiti gašenju požara koji se prostirao na izuzetno nepristupačnom terenu. Tijekom jutra u ponedjeljak na požarište je upućen helikopter koji je dopremio dva spremnika s vodom, tzv. kruške, izvijestili su vatrogasci iz Selca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara