Vatrogasni centar o stanju na požarištima: Gasi se požar u Istri

POŽAR na Plominskoj gori koji je buknuo jučer predvečer gasi oko 100 gasitelja svih vatrogasnih postrojba iz Istre, javio je jutros u 7 sati Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu.

Požaru u tvornici čokolade Zvečevo u Požegi koji je buknuo jučer poslije 17 sati ugašen je sinoć u 20 sati, a uzrok i materijalna šteta znat će se nakon očevida. Vatom je bilo zahvaćeno skladište u kojem je bila uskladištena kartonska ambalaža i strojevi. U gašenju požara sudjelovalo šezdesetak gasitelja i 12 vozila.

Požaru na lokaciji Bili Brig Zadar koji je buknuo jučer oko 14 sati lokaliziran je u 15,30. Požar je zahvatio pet hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara je sudjelovalo 36 gasitelja i 10 vozila te 2 kanadera.

Požar na Grobinštini lokaliziran je jučer u 11 sati. Požarom je bilo zahvaćeno oko 150 hektara niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 189 gasitelja s 27 vozila te dva kanadera.

Požarišta na Hvaru; kod Brusja, Dubovice, Sućurja su pod nadzorom gasitilja koji rade na sanaciji požarišta. I požarište na Braču kod mjesta Mirca pod nadzorom je, a gasitelji rade na njegovoj sanciji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara