vdović u vukovaru o priznavanju ratnog statusa 204. brigade hv-a

Zamjenik ministra hrvatskih branitelja Josip Vdović izjavio je danas u Vukovaru kako će priznavanjem ratnog statusa 204. brigade HVa, koje je najavila ministrica obrane Željka Antunović, pripadnici te postrojbe, koja je 1991. godine branila Vukovar u sprskoj agresiji na taj grad, "dobiti status hrvatskih branitelja i imati sva prava koja pripadaju braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima".

"Najvažnije je da je 204. brigada konačno priznata jer je riječ o legendarnoj ratnoj postrojbi, čiji su pripadnici prošli vukovarski pakao", rekao je Vdović, koji je danas u Vukovaru na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata bio nazočan podizanju državne zastave na 15 metar visok novopostavljeni stijeg na ulazu u groblje.

Dodao je kako u Ministarstvu hrvatskih branitelja "postoji jedan popis na kojemu je pod pripadnicima 204. brigade navedeno 3600 ljudi", ali da "taj popis treba uzeti s rezervom".

Zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine Branko Borković rekao je kako o priznavanju statusa 204. vukovarskoj brigadi "ne zna ništa, osim onoga što je čuo i pročitao u medijima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvanaest godina traje moja borba za priznanje statusa 204. brigadi. Ne znam, međutim, što je predsjednik Mesić potpisao, niti što je od njega da potpiše tražila ministrica obrane", rekao je Borković u izjavi za Hinu.

Na pitanje o broju pripadnika 204. vukovarske brigade, Borković je odgovorio kako se "s puškom u ruci u Vukovaru borilo nešto više od 1800 hrvatskih branitelja".

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara