Već osuđeni za zločin na Ovčari svjedočit će na suđenju Radaku

VIJEĆE Specijalnog suda za ratne zločine u utorak je, u izdvojenom postupku protiv Saše Radaka, optuženoga za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, odlučilo da se u nastavku suđenja kao svjedoci pozovu za isti zločin u prosincu već osuđeni pripadnici Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica".

Vijeće je u ponedjeljak saslušalo Miroslava Đankovića, koji je nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora, i potom odlučilo pozvati i ostale osuđene, njih 13-ero. Predsjednik vijeća, sudac Vesko Krstajić je izjavio da se po Zakonu o kaznenom postupku ne mogu koristiti iskazi koje su oni, kao optuženi, iznijeli na osnovnom suđenju za ratni zločin na Ovčari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom postupku, koji je okončan u prosincu prošle godine, za zločin na Ovčari osuđeno je 14 optuženih, dok su dvojica oslobođena odgovornosti.

Optuženi Radak, koji je naknadno uhićen, te mu se nije sudilo zajedno sa skupinom od 16 optuženih za zločin na Ovčari, u svojoj obrani je tvrdio da nije kriv, te da je kao dobrovoljac JNA bio kod hangara na Ovčari, ali nije sudjelovao u maltretiranju i strijeljanju ratnih zarobljenika.

Nastavak suđenja optuženom Saši Radaku bit će zakazan naknadno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara