Večeras koncert Gibonnija u sklopu akcije UNICEF-a "Stop nasilju među djecom"

U SKLOPU UNICEF-ove akcije "Stop nasilju među djecom", kojoj je cilj podizanje javne svijesti o problemu bullyinga zlostavljanja djece od druge djece i prikupljanje novca za povećanje sigurnosti u školama, večeras će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski koncert održati UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni i njegovi gosti.

Karte za koncert su rasprodane, no građani mogu svoj doprinos dati donirajući tri kune pozivom na broj telefona 060 880 880 ili pak svoj novčani prilog uplatiti na žiro-račun 2360000-1500057008 otvoren kod Zagrebačke banke.

Prikupljeni novac bit će uporabljen za dodatnu edukaciju stručnjaka za rad u školama, tiskanje edukativnih materijala za učitelje, djecu i roditelje te provedbu programa u 100 hrvatskih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istraživanje u zagrebačkim školama pokazalo je kako 20 posto djece trpi nasilje svojih vršnjaka, a 17 posto djece priznaje da su namjerno maltretirali druge učenike.

Istraživanje koje je provela agencija Puls pokazuje pak da 50 posto građana smatra da je nasilje među djecom "umjereno ozbiljan ili vrlo ozbiljan problem", 35 posto roditelja zna da su njihova djeca žrtve nasilja u školi, a 16 posto roditelja zna da njihova djeca zlostavljaju drugu.

Na večerašnjem će koncertu, uz Gibonnija, nastupiti zbor Zvjezdice, Nina Badrić, grupa Divas, Tedi Spalato i drugi.

Pokrovitelji akcije, koja će trajati cijelu iduću godinu, su predsjednik Republike Stjepan Mesić i Grad Zagreb.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara