Večeras u 20 h socijalno distancirani slet i štafeta za Vilija

Večeras u 20 h socijalno distancirani slet i štafeta za Vilija
Foto: 123rf

VEČERAS u 20 h građani su pozvani da na balkonima sudjeluju na prvom socijalno distanciranom sletu u povijesti, za jednog od najvećih sinova naših naroda i narodnosti, Vilijama Beroša Vilija.

Sve što vam treba je odjeća u bojama hrvatske zastave (recimo crvena maska i majica, bijela suknja i plave dokoljenke) i improvizirana štafeta.

U 20 sati uključite tranzistore. Sa svih programa Hrvatskog radija te Radio Dalmacije zasvirat će Bolero. Muzički program upotpunit će Lijepa li si Marka Perkovića Thompsona.

Svi ukućani trebaju izaći na balkone i tijelima demonstrirati slova, prema koreografiji prikazanoj na naslovnoj slici članka, a koju je za ovu prigodu osmislio kazališni redatelj Krešimir Dolenčić.

Ukoliko je vaše dijete premalo za ovu aktivnost ili nemate ogradu na balkonu, neka se zabavi crtanjem Vilija kao Supermana, Batmana ili dr. Franje Tuđmana, a svako šesto dijete u obitelji dobit će telefonski poziv druga ministra Beroša, višegodišnjeg istaknutog člana Hrvatske demokratske zajednice.

Ne zaboravite policiji prijaviti susjede koji nisu sudjelovali u sletu, iako službe već znaju koji su.

Naposljetku, pronađite u kući bilo što falusnog oblika - recimo tuljac s domovnicom, i na terasi dodajte jedan drugom do iznemoglosti. Ako ste sami, primite se za falus i stojte tako.

Po završetku sleta, na broj računa HR12100100518630000160 uplatite donaciju Hrvatskoj za borbu protiv korone. Novac će biti raspoređen naknadnom odlukom Centralnog komiteta Nezavisne države Hrvatske.

Ako se pitate kakve sad uplate i gdje je novac koji ste već uplatili kroz najviše poreze u Europi, kako to da za Ribičevu biznis klasu ima, za Krstičevićev King ima, za "branitelje" ima, za fontane ima, za uhljebarine ima, za otpremnine uhljebima ima, za koeficijente ima, za crkvu ima, za udruge ima, za Vrdoljakovog Generala ima, za HRT ima, za HTZ ima, za HGK ima, za ZAMP ima, za Audije ima - prestanite s glupim pitanjima, sada nije vrijeme za podjele, osim ako ste vi ti koji dijelite plijen dok drugi pjevaju Moju domovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara