Veći odaziv birača u BIH, glasovanje protječe bez izgreda

DRUGI dan izbora za novi saziv Hrvatskoga sabora, na kojima glasuju hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini, protječe bez ikakvih izgreda, te je, kao i jučer, jutros u 7 sati otvoreno svih 30 biračkih mjesta u BiH, izjavila je Hini koordinatorica izbora u BiH pri veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu Romana BušićFranulović.

Do sada nije bilo nikakvih informacija o teškoćama pri glasovanju ili bilo kakvim izgredima, rekla je Romana Bušić-Franulović.

Današnji odaziv birača s područja BiH, prema prvim procjenama, nešto je veći nego jučer, doznaje se u hrvatskome veleposlanstvu u Sarajevu.

Tijekom prijepodneva na 14 birališta u Hercegovini, za koja je ovlašten Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru, odaziv birača bio je veći nego jučer prijepodne.

Na biralištima u Mostaru, Čapljini, Širokome Brijegu, Livnu i Tomislavgradu, na kojima glasuju i birači iz svih susjednih općina i naselja u Hercegovini, do 10 sati glasovalo je oko 3300 birača, hrvatskih državljana, u 11. izbornoj jedinici za dijasporu na izborima za novi saziv Hrvatskoga sabora.

To znači da je u Hercegovini jučer i danas do 10 sati glasovalo oko 13.626 glasača, ili 10,9 posto, od 124.607 upisanih birača na tom području.

Veći izlazak birača na 14 birališta u Hercegovini uočen je i tijekom poslijepodneva, doznaje se u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru.

Na području Usore danas do 12 sati glasovalo je nešto više od 300 birača, hrvatskih državljana iz tog dijela BiH, na izborima u 11. izbornoj jedinici za dijasporu, doznaje se u biračkom odboru u Usori.

Odaziv birača ondje je danas bolji nego jučer, prvog dana glasovanja za zastupnike Hrvatskoga sabora, kada je glasovalo oko 300 birača.

U Uredu konzularnih dana Republike Hrvatske u Usori glasuju birači iz susjednih općina: Tešnja, Maglaja, Žepča, Zavidovića i Teslića, gdje je, kako je rečeno, upisano oko 16.000 birača - hrvatskih državljana s pravom glasa za hrvatske parlamentarne izbore.

U trima općinama u bosanskoj Posavini: Orašju, Domaljevac-Šamcu i Odžaku upisano je oko 18.000 birača s pravom glasa, a jučer i danas do podneva glasovalo je njih tri posto, potvrdili su birački odbori.

(Hina) pg/rmav sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara