Većina Hrvata smatra da veće cijene parkinga ne smanjuju gužve

VELIKOGORIČKA cesta u Zagrebačkoj županiji, stara Kaštelanska cesta, autocesta Zagreb - Rijeka u Primorsko-goranskoj županiji, cesta Osijek - Beli Manastir u Osječko-baranjskog županiji te Istarski ipsilon, najopasnije su međugradske prometnice.

Tako je ocijenilo više od 750 ispitanika u istraživanju kojega je pokrenula internet stranica "4 Kotača". Kao razlog nesigurnosti 62 posto ispitanika navelo je lošu kvalitetu kolnika, dok je 52 posto u nesigurnost vožnje na spomenutim dionicama uključilo i prebrzu vožnju ostalih vozila. 

Također, ispitivanje je pokazalo kako je za Zagrepčane najopasnija gradska prometnica Avenija Bologne, dok je za Splićane to Poljička cesta. Riječani se najviše boje voziti riječkom obilaznicom, dok su Osječani najnesigurniji u Vukovarskoj ulici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su objasnili naručitelji istraživanja "4 Kotača", istraživanjem se nastojalo saznati nešto više o tome kakve stavove i iskustva imaju vozači prema kvaliteti i sigurnosti gradskih i međugradskih prometnica te vrlo aktualnog problema parkiranja.

Tako su najpozitivniji stav o kapacitetima javnih garaža u svojem gradu izrekli ispitanici koji dolaze iz Rijeke i Zagreba, a najnegativniji stav imaju ispitanici iz Splita te Osijeka. Posebno je zanimljivo mišljenje ispitanika koje je pokazalo kako 83 posto njih smatra kako veće cijene parkinga ne smanjuju gužve u njihovom mjestu. Svega 10 posto smatra suprotno, odnosno da veće cijene parkinga smanjuju gužve.

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara