Veleposlanik SAD-a Ralph Frank otvorio školsko igralište u Maljevcu

RALPH FRANK, američki veleposlanik u Hrvatskoj, otvorio je danas u Maljevcu u cetingradskoj općini školsko igralište u koje je uloženo milijun kuna, a izgradili su ga za vojne vježbe američkih i hrvatskih oružanih snaga "Adriatic Phiblex 2003." inženjerci američke mornarice i 33. inženjerijske brigade Hrvatske vojske.

U toj je prigodi veleposlanik Frank naglasio da, osim dobre suradnje oružanih snaga dviju država, izgrađeni objekti pokazuju da je ta suradnja na dobrobit hrvatskih građana.

U Maljevcu se završava obnova područne škole, tako da učenici od prvog do četvrtog razreda neće više putovati u 10 kilometara udaljenu osnovnu školu u Cetingrad.

Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva u obnovu je uložilo 1,2 milijuna kuna, rekao je u ime Ministarstva Joško Vukušić te naglasio da je do sada u Karlovačkoj županiji obnovljeno 19 škola srušenih u ratu, u što je uloženo 36 milijuna kuna. Pred obnovom je još devet škola u koje se ulaže još 28 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američkom veleposlaniku, američkoj vojsci i Ministarstvu obnove za uređenje škole, okoliša i školskog igrališta u Maljevcu zahvalili su dožupan Vitomir Majoli, načelnik cetingradske općine Milan Gašparin te razdragani učenici i roditelji.

Dožupan Majoli uspješno je obranio prvi golf udarac koji mu je uputio veleposlanik Frank nakon čega je igralište prepušteno djeci i Maljevčanima.

U sklopu vojne vježbe američkih i hrvatskih oružanih snaga izgrađen je novi sanitarni objekt na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju što je financirala američka vlada.

Za proljeće 2004. najavljena je nova zajednička vojna vježba u sklopu koje će biti izgrađen magistralni vodovod od Slunja do Furjana dugačak 11 km, po projektu Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva, rekao je pukovnik Eugen Njari, zapovjednik namjenskih snaga u vojnoj vježbi koja je počela 2. lipnja, a završila danas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara