Veleposlanik SRJj: Nema uvjeta za sporazum o slobodnoj trgovini

JUGOSLAVENSKI veleposlanik u Sloveniji Ivo Visković izjavio je da za sada neće doći do potpisivanja sporazuma o trgovini između dviju država koji je lani parafiran, a krajem prošle godine trebao biti i potpisan.

´Bojim se da u Jugoslaviji za to u ovom trenutku ne postoji raspoloženje, sve dok se ne otkloni problem golemog trgovinskog deficita´, izjavio je u ponedjeljak Visković u duljem razgovoru za slovensku televiziju.

Potpredsjendica slovenske gospodarske komore Marta Kos izjavila je pak da bi sporazum koristio objema stranama jer bi nakon potpisivanja otpale carine za industrijske proizvode a koji, po njezinoj ocjeni, čine 85 posto međusobne razmjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kos je dodala da bi slovenski kupci željeli kupovati kvalitetne srpske proizvode, ali da država ne može diktirati reciprocitet u tržišnoj ekonomiji. Ona je ´apsurdnim´ nazvala Viskovićev navod da kupci u Srbiji misle kako je prije četiri mjeseca u Beogradu otvoreni slovenski hipermarket ´Mercator´ kreditiran novcem jugoslavenskih štediša kod austrijske Raiffeisen banke koja je kreditirala njegovu gradnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara