VELIKA ANKETA Rad nedjeljom - DA ili NE

VELIKA ANKETA Rad nedjeljom - DA ili NE

Foto: 123rf, Index

PROTEKLIH dana opet se u javnosti špekulira o zabrani, odnosno, ograničavanju rada nedjeljom. Pokrenuli su ga, opet, biskupi koji svake prve nedjelje u ožujku podsjećaju da nedjelja treba biti "dan počinka od rada, obiteljski dan okupljanja i druženja, dan kulturnih i socijalnih aktivnosti, te kao dan Gospodnji". Jučer je organiziran i Okrugli stol na tu temu.

Prema podacima EUROSTAT-a, za razliku od EU, u kojoj prosječno nedjeljom radi samo nešto više od četvrtine svih zaposlenika (25,3 posto), u Hrvatskoj je taj udjel 36,7 posto. Prema Eurostatovim podacima, 8,3 posto hrvatskih radnika redovito radi nedjeljom, a 28,3 posto ponekad ih radi nedjeljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posljednjih se dana može čuti kako bi se nedjeljom trebale zatvoriti trgovine i shoping centri. Predstavnica Ministarstva rada Josipa Klišanin izvjestila je tijekom Okruglo stola kako to ministarstvo podržava inicijativu za neradnu nedjelju. "Želimo najbolje rješenje za ovo pitanje koje bi bilo u interesu radnika, a da ne dovodi u težak položaj trgovce", poručila je.

Što vi mislite o zabrani ili ograničenju rada nedjeljom? Odgovorite na pitanje u našoj anketi, a komentare i objašnjenja ostavite nam u komentarima ispod članka.
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara