Velika zapljena u Istri: Pala droga vrijedna 3,3 milijuna kuna, uhićene 4 osobe

Velika zapljena u Istri: Pala droga vrijedna 3,3 milijuna kuna, uhićene 4 osobe
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

ISTARSKA je policija predstavila rezultate višemjesečnog kriminalističkog istraživanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama koje je okončano uhićenjem četiri osobe i zapljenom veće količine droge koja bi na ilegalnom tržištu dosegnula vrijednost od oko 3,3 milijuna kuna.

Istraživanje je, kako je rečeno na izvanrednoj konferenciji za novinare, rezultiralo zapljenom 2,1 kilograma kokaina, 22 kilograma marihuane, četiri kilograma praškaste materije za povećanje mase droga te novca od prodaje.

Načelnik sektora kriminalističke policije Mladen Matika izvijestio je kako su jučer ujutro na području Zagreba i Zagrebačke županije uhićene četiri osobe i to dvojica 31-godišnjaka, 27-godišnjak i 25-godišnjak iz Zagreba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Angažiran i pas obučen za detekciju droga

Policijski službenici su jučer na autocesti A1 zaustavili Audi zagrebačke registracije koji se kretao iz Zagreba prema Rijeci, a u njemu su se nalazili 31-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak. Zbog sumnje da se u vozilu prevozi droga angažiran je službeni pas za detekciju droga po imenu Maša iz mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice.

"Maša je pozitivno reagirala na prostor prtljažnika vozila gdje je pronađena torba s više paketa u kojima se nalazilo ukupno osam kilograma marihuane", naveo je načelnik Matika.

Dodao je kako su sva trojica muškaraca uhićena, a tijekom dana uhićen je i četvrti muškarac zbog sumnje da je također sudjelovao u počinjenju kaznenog djela.

Osim toga, istaknuo je i kako je prilikom pretrage osoba, vozila, stanova i drugih prostorija na području Zagreba pronađeno i oduzeto još 2,1 kilograma kokaina, 2,2 kilograma marihuane, četiri kilograma materije koja se koristi kao dodatak u povećanju mase droga, te novčani iznosi od 31.220 kuna, 41.215 eura kao i predmeti za pakiranje i vaganje droge.

"U ranijim aktivnostima policije oduzeti su još 12 kilograma marihuane tako da je sveukupno cijelim kriminalističkim istraživanjem zaplijenjeno 22,2 kilograma marihuane, više od dva kilograma kokaina, i četiri kilograma punila za povećanje mase droge", ustvrdio je načelnik Mladen  Matika. Vrijednost ove droge koja bi se ilegalno distribuirala na ulici, kazao je, iznosila bi oko 3,3 milijuna kuna.

"Nema sumnje da je ovim istraživanjem na području Istre spriječen dotok navedene količine droge. Sve četiri osobe iz Zagreba su po dovršetku dokaznih radnji koje su provedene u Zagrebu dovedene u PU istarsku te su po završetku kriminalističkog  istraživanja uz kaznenu prijavu privedene u pritvorsku istražnu jedinicu", rekao je Matika. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara