Veliki val prevrnuo brodicu obitelji u Francuskoj, umrlo troje djece

Veliki val prevrnuo brodicu obitelji u Francuskoj, umrlo troje djece
Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

TROJE djece iz Francuske utopilo se na obali Normandije kada je brod na kojem se nalazila obitelj, zbog vjetrovitih vremenskih uvjeta, prevrnuo val, javlja BBC.

Na plovilu je bilo i troje odraslih, koji su preživjeli tragediju.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 800 m od plaže Agon-Coutainville koja se nalazi južno od grada Cherburga. Spasioci su brzo stigli na mjesto događaja, ali je prednji dio plovila, gdje se nalazila kabina u kojoj su bila djeca, bio već neko vrijeme pod vodom. Djeca su ostala zarobljena u kabini i nisu uspjela izaći.

Kada su ih spasioci oslobodili, bilo je prekasno za 7-godišnjeg dječaka i sestre stare 13 i devet godina. Nisu ih mogli oživjeti.

"Sve se dogodilo tako brzo“

Majka dviju djevojčica izjavila je za dnevni list Ouest-France da se "sve dogodilo tako brzo da nisu imali vremena ni plakati".

"Vraćali smo se prema obali kada smo u plovilu primijetili vodu. Pozvala sam pomoć, ali nas je onda prevrnuo ogroman val“, dodala je.

Odrasli su u vrijeme nesreće bili izvan kabine. Majka je rekla kako djeca nisu znala plivati, ali da su nosila prsluke za spašavanje.

"Djeca nisu stigla izaći. Moj suprug je pokušao razbiti prozor kabine rukama, nogama, a zatim i brodskim sidrom, ali nije uspio", ispričala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara