Veliko vijeće HSLS-a ograncima preporučilo suradnju s LS-om

Izbor koalicijskih partnera na lokalnim izborima HSLS će prepustiti svojim ograncima s preporukom da, gdje god mogu, surađuju s LSom, izjavio je nakon današnje sjednice Velikog vijeća HSLSa predsjednik stranke Ivan Čehok.

Napomenuo je da je Veliko vijeće to odlučilo jer smatra da proces povezivanja tih dviju stranaka "nije moguće zaustaviti".

No, istaknuo je, lokalni izbori bit će najbolji ispit mogu li HSLS i LS, kao stranke proistekle iz iste liberalne tradicije, zajedno biti jači politički čimbenik.

Ivan Čehok je rekao kako, unatoč prepuštanju izbora koalicijskih partnera lokalnim organizacijama HSLS-a, vodstvo stranke ne bi voljelo surađivati s krajnje lijevim ili krajnje desnim strankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veliko vijeće HSLS-a danas je izrazilo i zadovoljstvo izbornim rezultatom HSLS-ove predsjedničke kandidatkinje Đurđe Adlešić. Kako je, naime, ocijenio Ivan Čehok, Đurđa Adlešić podigla je ugled stranke na nedavnim predsjedničkim izborima, na kojima je bila na četvrtom mjestu po dobivenim glasovima.

Predsjednik HSLS-a rekao je da se ta stranka zauzima za neposredan izbor lokalnih dužnosnika te kako se ne slaže s tvrdnjom vladajućih da je prije izbora nemoguće napraviti izmjene zakona koje bi to omogućile.

Ipak, HSLS će i dalje podupirati Sanaderovu Vladu jer bi izazivanje prijevremenih parlamentarnih izbora bilo politički neodgovorno, procijenio je predsjednik HSLS-a Ivan Čehok.

(Hina) xam ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara