Veliko vijeće HSLS-a sutra odlučuje hoće li stranka ući u HDZ-ovu vladu

VELIKO vijeće HSLS-a na sutrašnjoj bi zatvorenoj sjednici trebalo odlučiti hoće li stranka prihvatiti ponuđenu koaliciju s HDZ-om, odnosno hoće li HSLS-ovci sjediti u novoj vladi mandatara Ive Sanadera.

Nakon sastanka sa Sanaderom početkom ovoga tjedna, predsjednik HSLS-a Dražen Budiša izvijestio je da su njegovoj stranci ponuđeni prihvatljivi uvjeti koaliranja, ali da načelnu odluku o sudjelovanju HSLS-a u Sanaderovoj Vladi mora donijeti Veliko vijeće.

Nije se izjašnjavao podupire li osobno koaliciju s HDZ-om, no podsjetio je da su dvije stranke i prije izbora razgovarale o poslijeizbornoj suradnji te da je HSLS u izbornoj kampanji prema HDZ-u nastupao kao prihvatljivu partneru.

Na sastanku sa Sanaderom HSLS-u je ponuđeno jedno ministarsko mjesto u budućoj vladi, no nije dogovoreno koji bi to resor bio.

U javnosti se u posljednje vrijeme kao jedan od mogućih ministara spominjao HSLS-ovac Hrvoje Vojković, nakon što su Đurđa Adlešić i Ivan Čehok, jedini HSLS-ovci koji su na izborima uspjeli izboriti zastupnička mjesta u novom sazivu Sabora, izjavili da ne žele ministarska mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko bi vijeće sutra trebalo odraditi i svoj dio priprema za Opći izborni sabor HSLS-a, sazvan za 17. siječnja, na kojemu bi stranka trebala dobiti novo vodstvo.

Predsjednik HSLS-a Budiša najavio je da se više neće kandidirati na tu dužnost, a kao nova predsjednica stranke u medijima se najčešće spominje sadašnja potpredsjednica Đurđa Adlešić.

U HSLS-ovoj središnjici doznaje se da će sutrašnja sjednica Velikog vijeća biti zatvorena za javnost, a mjesto sastanka drži se u tajnosti. Odluke sa sjednice HSLS će, kako je danas najavio, objaviti u priopćenju za javnost.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara