Verbum objavio knjige osnivača "Opusa dei" Josemaria Escrive

SPLITSKI nakladnik Verbum objavio je knjige "Put" i "Druga knjiga Brazda" osnivača katoličke ustanove Opus Dei Josemarie Escrive de Balaguera.

Knjiga "Put", koju nakladnik objavljuje u drugom izdanju, "najuže je povezana s poviješću nastajanja Opusa Dei, a sastavljana je od 999 zapisa i Escrivinih razmišljanja kojima on poziva kršćane da "posvete svoj rad, cjelokupni život i druge oko sebe".

Prvi put objavljena je 1934. pod naslovom "Duhovna razmatranja", a konačno ime "Put" dobila je 1939.

Objavljena je poslije Escrivine smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa Ivan Pavao II. proglasio je 1992. godine blaženim osnivača Opusa Dei Josemariu Escrivu de Balaguer, a deset godina kasnije na Trgu sv. Petra u Rimu uvrstio ga je među svece Katoličke crkve.

"Put" je "izraz jedne duboko otkrivene i življene istine" u kojoj autor središnju temu duhovne poruke pronalazi u "spoznaji kako ljudsko nije izdvojeno iz božanskoga", piše u predgovoru.

Knjiga "Brazda" pokazuje "široku panoramu ljudskoga savršenstva", odnosno kršćanske kreposti koje pisac "otkriva u Isusu Kristu, savršenom Bogu i savršenom Čovjeku", ističe u predgovoru Alvaro del Portillo i dodaje kako u njoj autor "ocrtava profil kršćanina koji živi i radi u svijetu zauzet plemenitim aspiracijama koje potiču druge ljude i u isto je vrijeme posve okrenut prema Bogu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara