VESNA KANIŽAJ NA HTV-U PREDSTAVILA SVOJ IZBORNI PROGRAM

Nositeljica nezavisne liste u 1. izbornoj jedinici Vesna Kanižaj predstavila je večeras na HTVu svoj izborni program, ističući da će se u Saboru posebno zalagati za prava radnika.

Kanižaj je ocijenila da je u dosadašnjem radu Sabora prevladavala stranačka stega, zbog koje zastupnici nisu mogli kvalitetno zaštititi prava radnika.

To se, tvrdi, posebno vidjelo prigodom donošenja novoga Zakona o radu, kad su se zastupnici u raspravi zauzeli za radnička prava, a potom, pod utjecajem stranačke stege, izglasali suprotno.

Kanižaj je rekla kako njezino dugogodišnje iskustvo sindikalne čelnice i njezina neovisnost jamče da će se istinski zalagati za prava obespravljenih slojeva hrvatskog društva.

Založila se za čisti parlamentarni sustav, u kojem će izvršna vlast biti u službi parlamenta i građana, ocjenjujući da je "Sabor počesto sveden na pričaonicu".

Biračima je obećala da će se zalagati i za očuvanje nacionalnog identiteta u globalizacijskim procesima, poručujući im da "očuvaju vrijednosti lijepe naše za buduće naraštaje".

(Hina) ibob/tr lnZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara