Vesna Pusić: HNS će u Istri biti alterntiva IDS-u

Predsjednica HNSa Vesna Pusić večeras je u Puli govoreći o lokalnim izborima rekla kako je osim predizborne koalicija s LSom i Librom moguća i poslijeizborna s SDPom, HSSom i IDSom, no kako je izjavila, HNS će u Istri nakon dugo vremena unijeti dah prave političke alternative IDSu.

"Mi sebe u Istri smatramo pravom alternativom IDS-u. To su dvije moderne stranke koje su različite i međusobno se natječu da preuzmu vođenje općina, gradova i županija" rekla je Vesna Pusić na tiskovnoj konferenciji u Puli. Kako je rekla, razgovori o koaliranju vode se i s umirovljenicima.

Ona je večeras izrazila zadovojstvo što je promijenjena odluka da se izgradnja dionice Dugopolje-Šestanovac dodjeli tvrtki Bechtel, čime je, kako je izjavila, "postalo jasno da su pali u vodu svi argumenti sadašnje Vlade o tome kako joj je bivša ostavila obvezu da se u ovom poslu ide bez javnog natječaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posljednji slučaj s "Bechtelom" kao i prije toga "Sunčani Hvar" i "Belje" dokaz su kako se u Hrvatskoj samo putem javnog pritiska i mobiliziranja javnosti mogu spriječiti štetne vladine odluke, ocijenila je Pusić. Kako je podsjetila HNS se od prvog dana protivio tomu da se posao dodjeli Bechtelu bez javnog natječaja. Zahvalila je svima koji su ih poduprli, posebno predsjedniku Mesiću koji je, kako je rekla, energično reagirao.(Hina) xdspo yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara