Vesna Škare-Ožbolt u Koprivnici najavila II. stranačku konvenciju

POTPREDSJEDNICA DC-a Vesna ŠkareOžbolt večeras je na konferenciji za novinare u Koprivnici najavila II. stranačku konvenciju 5. travnja ove godine.

Ocijenila je da vladajuća koalicija nema snage donijeti novi izborni zakon i da će se redoviti izbori, jer prijevremenih sigurno neće biti zbog dolaska u Hrvatsku Svetog Oca, održati po starom zakonu. Smatra da uopće nije potrebno mijenjati Zakon o radu, jer i sadašnji sadrži dobra rješenja, ali se ne primjenjuju. Štrajkovi, pak, pokazuju, smatra Škare-Ožbolt, da nisu riješena gospodarska pitanja, a stranih ulaganja nema jer Vlada za to ne pokazuje dovoljno jak interes. ´Vlada u vezi sa sisačkom Željezarom pregovara s čudnim ruskim ulagačem, koji nema ni svoju web stranicu, a odbija, recimo, Samsung´, navela je.

Škare-Ožbolt drži da predsjednik Vlade ne zna kakve su hrvatske strateške zalihe nafte te upozorava da ih vjerojatno i nemamo, kao ni zakon o strateškim zalihama.

Na novinarska pitanja odgovorila je da će DC sam na izbore, da će koalirati sa strankama slična programa i da će DC kao stranka desnog centra dobiti osam posto glasova. To će biti dovoljno da DC bude odlučujući čimbenik, dodala je, ustvrdivši da će se voditi ´mrtva utrka za predobivanje 30 posto glasova neodlučnih birača, koji su razočarani vladavinom koalicije´.

Naraštaj političara koji je već 20 godina na političkoj sceni trebaju zamijeniti mlade, zdrave političke snage, zaključila je potpredsjednica DC-a u Koprivnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara