Veteran Zoran Erceg: Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote

Veteran Zoran Erceg: Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote

Screenshot: N1

NAKON što je Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP), uz dozvolu policije, podigla šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka koji se u tom mjestu dogodio 27. srpnja 1941. , predsjedniku A-HSP Draženu Kelemincu i njegovim istomišljenicima, snažnu je poruku danas poslao i hrvatski branitelj Zoran Erceg, Splićanin koji se otvoreno suprotstavio i "šatoraškim"  metodama Đure Glogoškog i ekipe koji su mjesecima kampirali usred Zagreba.

Na svojoj Facebook stranici Erceg je upozorio hrvatske veterane i svoje suborce iz Domovinskog rata da ih šatoraši-ekstremisti ponovo diskreditiraju i sramote, potičući na obnovu poražene ustaške ideologije iz Drugog svjetskog rata protiv koje su, podsjeća Erceg, ustali svi europski i svjetski, kao i antifašisti s naših prostora.

"Ukoliko želimo dobro Republici Hrvatskoj, ukoliko želimo dobro našoj djeci dignimo naš glas, usprotivimo se mržnji i svim onima koji potiču na mržnju. Zaustavimo prenošenje mržnje s generacije na generaciju. Ukoliko izostane reakcija nas hrvatskih veterana i ratnih vojnih invalida na ovakve sramotne ekstremističke pojave, ukoliko dozvolimo poraženoj ideologiji iz Drugog svjetskog rata da ponovo neometano sramoti hrvatski narod onda smo uzalud ratovali u Domovinskom ratu", poručio je Erceg. Tragičnim smatra što su i danas, 20 godina nakon rata, u suvremenoj Hrvatskoj, koja bi trebala biti civilizirani dio Europske unije, još uvijek prisutne preživjele fašističke ideologije. 

"Šačica ekstremista želi uvjeriti mlade da su temelji hrvatske države stvoreni tek u Domovinskom ratu, a to je sramotna obmana i laž! Zašto ljubitelji poražene fašističke ideologije žele onemogućiti obilježavanje borbe protiv nacizma i fašizma? Ti i takvi mrzitelji slobodne i demokratske Hrvatske žele pisati novu povijest u kojoj bi od pobijeđenog željeli stvoriti pobjednika. Ti i takvi mrzitelji slobodne i demokratske Hrvatske žele manipulirati s našom povijesti kako bi manipulirali sa svima nama. Mrzitelji hrvatske slobode i demokracije, tolerancije i jednakosti žele krivotvoriti povijest pa o hrvatskim partizanima bezuspješno govore kao o zločincima a ustaše slave kao borce za hrvatsku slobodu. Baš zbog krivotvorenja hrvatske antifašističke povijesti oni pokušavaju nametnuti hrvatskoj javnosti, a osobito mladima, da su temelji hrvatske države stvoreni tek u Domovinskom ratu. To je sramotna obmana i laž", tvrdi Erceg.

Ne smijemo dozvoliti da nas ekstremisti gurnu u nove sukobe

Poručuje da datume kada su narodi s hrvatskog prostora krenuli u borbu protiv fašizma upravo sada, više no ikada prije, treba obilježavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo dozvoliti da nas ekstremisti gurnu u nove sukobe za tuđe interese u nekoj novoj privatizaciji. Moramo znati istinu o našoj nedavnoj povijesti da nam se nacizam i fašizam, u obliku ustaša i četnika, ne ponovi. Ako zaboravimo tko je bio u ratovima na strani dobra, a tko je bio na strani zla u Hrvatskoj tada će nam neki čudni ljudi zlih namjera nametnuti njihov zločinački, totalitarni način razmišljanja i djelovanja što ne smijemo dopustiti kako nas ne bi gurnuli u neke nove sukobe i neke nove ratove, ponovo za tuđe interese u nekoj novoj privatizaciji", kaže Erceg te poručuje svojim suborcima da će borba u Domovinskom ratu biti uzaludna ako sada ostanu pasivni na ekstremistička divljanja u Hrvatskoj.

"Ako nam je stalo do Republike Hrvatske onda trebamo poštivati hrvatsku povijest, Zakon i Ustav u kojeg su ugrađeni naši antifašistički temelji ostvareni u partizanskoj borbi za vrijeme Drugog svjetskog rata. Ako nam je stalo da Republika Hrvatska stoji ponosno u Europskoj uniji zajedno sa svim ostalim državama pobjednicama iz Drugog svjetskog rata moramo čuvati antifašističku tradiciju i moramo zaštiti tekovine narodnooslobodilačke borbe te sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata. Spomen na naše suborce i našu borbu za slobodu trebamo čuvati kao svetinju.

Zato je važno omogućiti neometano obilježavanje ustanka u Srbu. Ovo okupljanje šatoraša - ekstremista u Srbu predstavlja skrnavljenje ili oskvrnuće temelja Hrvatske države. Šatoraši-ekstremisti žele uništiti naše antifašističke uspomene, oni žele oštetiti objekte prema kojima mi Hrvati, Dalmatinci, Srbi, Židovi, Bosanci i svi ostali narodi osjećamo posebno poštovanje. Šatoraši-ekstremisti žele nas uplašiti. Zato je važno otići u Srb i njima jasno i glasno poručiti: "Dosta je, ja se vas ne bojim", poručuje Erceg.

Keleminec : "Nema predaje! Za dom spremni!"

No, sudeći po Facebook objavama predsjednika Autohtone – Hrvatske stranke prava, Dražena Keleminca i ovaj bi šatorski freak show mogao potrajati.

"Autohtona – Hrvatska stranka prava ima saznaja da Milorad Pupovac od institucija Hrvatske države traži da nas silom maknu i uhiti te zabrane naša predavanja o istini o Domovinskom ratu ! Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru odstupiti i stoga pozivamo Hrvatski domoljubni narod da nam se pridruže u otporu primjene sile od strane Milorada Pupovca. Moramo naglasiti i pohvaliti Hrvatsku policiju koja objektivno i u svojim okvirima dužnosti obavlja svoju zadaću. NEMA PREDAJE ! ZA DOM SPREMNI !", stoji u objavi koju potpisuje Keleminec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara