Viacom i CBS postat će jedna kompanija, žele uspješnije konkurirati Netflixu

Viacom i CBS postat će jedna kompanija, žele uspješnije konkurirati Netflixu
Foto: EPA

MEDIJSKI divovi CBS i Viacom najavili su spajanje poslovanja kako bi se prilagodili promjenjivim zahtjevima klijenata i uspješnije konkurirali Netflixu i ostalim medijskim tvrtkama.

Nova kompanija imat će 28 milijardi dolara prihoda i obuhvatit će, među ostalima, i MTV, Comedy Central i Paramount Pictures.

Odluka o spajanju vremenski se poklopila sa sve žešćom konkurencijom u sektoru u kojem danas dominiraju Netflix i Disney-Fox, primjećuje BBC.

Očekuju se velike uštede

ViacomCBS kontrolirat će holding kompanija National Amusements čiji su vlasnici milijarder Sumner Redstone i njegova kći Shari. Redstone je prije 14 godina odvojio Viacom od CBS-a u želji da bolje iskoristi njegov potencijal, budući da je u to vrijeme Viacom za razliku od CBS-a bilježio rast gledanosti.

Predsjednik i izvršni direktor ViacomCBS-a bit će sadašnji izvršni direktor Viacoma Bob Bakish, a privremeni izvršni direktor CBS-a Joe Ianniello bit će imenovan predsjednikom uprave i šefom CBS-a.

U Viacomu i CBS-u očekuju da će spajanjem uštedjeti oko 500 milijuna dolara.

Osim u matičnom SAD-u, nova će kompanija biti zastupljena, između ostalog, i u Velikoj Britaniji, Argentini i Australiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara