VictoriaFond u prošloj godini ostvario prinos od 43.21%

NAJSTARIJI dionički fond u Hrvatskoj, VictoriaFond, kojim upravlja KD Investments d.o.o. Zagreb, i nakon 5 godina djelovanja na hrvatskom tržištu nastavlja s odličnim poslovnim rezultatima. Tako je samo u prošloj godini ostvaren porast vrijednosti udjela od 43.21%, dok je ukupna vrijednost imovine porasla s 10.7 milijuna na zavidnih 49.8 milijuna kuna, čime se KD pozicionirao na drugo mjesto među dioničkim fondovima.

A da se ne radi o slučajnosti, već o trendu koji slijedi KD Investments, govori i podatak da je fond od početka svog djelovanja do danas zabilježio porast vrijednosti udjela veći od 235% s prosječnim godišnjim prinosom većim od 25%. Navedeni podaci izdvajaju investicijski fond Victoria i u kategoriji najboljih svjetskih fondova koji ostvaruju godišnje prosječne prinose od otprilike 10-12%.

Sve su to egzaktni pokazatelji stručnosti kadra KD Investmentsa, kojemu je svoju imovinu, zahvaljujući kontinuiranom i strateškom upravljanju vrijednosnim papirima, dionicama i obveznicama, povjerio veliki broj ulagača, od čega je čak 95% fizičkih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zahvaljujući poslovnoj strategiji KD Investmentsa, VictoriaFond se pozicionirao na sam vrh po prinosu hrvatskih fondova, što je rezultiralo priznanjem struke. Tako je fond 2001. godine primio nagradu "Zlatni udjel" za najuspješnije upravljanje fondom, dok mu je 2002. godine pripala nagrada za najbolji dionički fond.

 U narednom periodu KD Investments sustavno će raditi na unaprijeđenju poslovanja i širenju svoje prodajne mreže s ciljem postizanja jednake razine prepoznatljivosti u svim regijama Hrvatske. U sklopu toga planirano je otvorenje većeg broja Financijskih točaka. Zadnja Financijska točka otvorena je u prosincu 2004. u Osijeku, a otvorenje nove planirano je u ožujku u Zadru. Osim navedenih lokacija, Financijske točke nalaze se još u Zagrebu, Puli i Čakovcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara