Video - Prosvjednici: Vratit ćemo osmijeh na lica ljudi, pridružite nam se u srijedu!

Foto: Damir Krajač/Cropix
Video: Tomislav Brdjanović

NEŠTO više od tisuću građana okupilo se jučer na mirnom prosvjedu protiv Vlade Jadranke Kosor. Okupljanje je bilo na Cvjetnom trgu u 18 sati, odakle su prosvjednici krenuli u marš gradom. Radićeva, Trg žrtava fašizma (središnjica HDZ-a), NSK (održavanje Zlatne kune na kojoj su bili Kosor i HDZ-ovci), Radićeva, Šeferova (stan Jadranke Kosor), adrese su na kojima su prosvjednike čekali kordoni specijalaca u punoj spremi koji su ih i pratili cijelim putem. No, sinoć su prosvjednici pokazali da prosvjed može proći mirno i dostojanstveno.

> Policija spriječila prosvjednike da dođu do Jacinog stana: "Kad-tad ćete stati na našu stranu!"

Nije bilo nikakvih nereda, naguravanja ni napada, a sve je to nagradila i policija u jednom trenutku. Naime, kad su prosvjednici stigli do barikada u Radićevoj ulici sjeli su ispred kordona specijalaca i uzvikivali "Policijo, mi te volimo", a policajac s megafonom rekao im je da mu je žao, ali ih još uvijek ne može pustiti do Markova trga. Da je sve protjecalo u miru, svjedoči dolazak jedne umirovljenice s malenim unukom koji je držao transparent "Moja baka i ja podrška smo mladima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori i prosvjednici su zadovoljni kako je sve prošlo te na Facebook grupi "Veliki prosvjed za rušenje Vlade", pozivaju i na sutrašnji prosvjed.

"Ekipa, ovo što smo danas napravili, a dio naših prijatelja još radi je nešto prekrasno! Jeste li vi svjesni da je ovo ta revolucija koja doista može promijeniti ovo vrijeme, ovako ćemo vratiti osmijeh na lica ljudi! Zapamtite, u srijedu će nam se pridružiti još više ljudi, jer danas su vidjeli da se mirom može sve. Ljudi, vole mirne demonstracije, a mi demonstriramo pamet, ideju i poruku - prijevremeni izbori!", napisao je jedan od organizatora.

"Ovo jučer bilo je prekrasno"

"Ova spontana taktika jučer je bila prekrasna. Mirnim demonstracijama napravili smo dvije stvari: pokazali ljudima da se nemaju čega bojati i da nam se već u srijedu mogu priključiti, i drugo, vladajuće smo ovime ošinuli više nego ičime. U srijedu u 18 sati dođite svi, idemo opet šetati i mirno demonstrirati! Usput, policija je na našoj strani sve dok smo mirni i pametni! Demokracija nije za budale!", dodao je.

"Hrvati lajkajte jer nam mora biti jasno da smo mi pokretači ovoga, mi smo kotač koji ovo vozi: mi smo Hrvatsko proljeće. Masa pokreće stvari, na mladima sve ostaje, i naši roditelji i njihove penzije, i za to mora biti, i za nas i za našu djecu, skupimo se i izrazimo da ih ne želimo, pomozite mi da vas skupim!", poziv je jednog od organizatora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara