Video - Zbog snijega urušila se zgrada u SAD-u: U posljednji tren sto zaposlenika izašlo van

Screenshot: Youtube/NEC

STOTINU zaposlenika Triton Technologies u američkom Eastonu u posljednji je trenutak napustilo zgradu koja se urušila pod snijegom koji je napadao. Kako su ispričali za lokalne medije, čuli su čudne zvukove te su odlučili izaći iz zgrade.

Zgrada je bila stara 30-ak godina, i kako je rekao šef lokalnih vatrogasaca nije bilo nikakvog kršenja propisa oko izgradnje. Šteta je vrlo velika, i zgrada će se vjerojatno morati cijela srušiti kako bi se započelo s izgradnjom nove.

"Samo je pitanje vremena kada će se i neke druge građevine, čak i kuće, urušiti", rekao je jedan od vatrogasaca.

Snježna oluja odnosi živote

Prema informacijama iz američkih medija, nekoliko je ljudi poginulo u jednoj od najvećih snježnih oluja u povijesti SAD-a. Jedna osoba se smrznula, a desetak ih je poginulo u nezgodama. Službeno, broj mrtvih nije još poznat. 

Najveći nanosi snijega u središnjem su dijelu SAD-a. Mećava je izazvala prometni kaos, škole i državni uredi uglavnom su zatvoreni. Olujom je zahvaćeno više od 100 milijuna ljudi.

Meteorološke službe građanima SAD-a izdale su posebno upozorenje. Zbog ekstremno niskih temperatura i zaleđenih ulica ne preporučuje se izlazak iz domova. Nekoliko je saveznih država čak proglasilo izvanredno stanje. Američki mediji izvještavaju o "smrtonosnoj snježnoj oluji". Samo nekoliko sati nakon što je mećava započela pojedini su dijelovi Oklahome, Teksasa, Minnesote, Wisconsina i Missourija zatrpane i sa po pola metra snijega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara