Video: Američki policajac šakom udario tinejdžericu, policija ga brani

Tekst: F.M.
Screenshot: YouTube


PREDSJEDNIK sindikata policajaca Seattlea rekao je da je lokalni policajac opravdano šakom u lice udario tinejdžericu s kojom se zakačio oko neovlaštenog prelaženje ceste. Djevojka ga je gurnula i policajac je zato imao pravo reagirati upotrebom sile.

Da stvar bude dodatno otežana, policajac je bijelac, a djevojka crnkinja.


Rich O'Neil iz sindikata rekao je da je policajac imao pravo udariti djevojku jer se naguravao s dvije žene i da se stvorila gomila. O'Neil je dodao da je nepravedno nazivati policajca nasilnikom ili rasistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Ne)opravdana uporaba sile

"Opravdana uporaba sile" policajca Iana P. Walsha zabilježena je mobitelom. Policajac se u ponedjeljak sukobio s dvije djevojke i jednu od njih, 17-godišnjakinju, udario šakom u lice. Zamjenik ravnatelja policije također je stao uz policajca i rekao da djevojke snose veći dio odgovornosti za ono što se dogodilo.

Građanske udruge navele su da se radi o pretjerano burnoj reakciji policajca te da sve podsjeća na incident od 17. travnja, kad su dvojica policajaca u Seattleu snimljena kako nogama udaraju muškarca latinoameričkog podrijetla.

Policija provodi internu istragu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara