VIDEO Bandić doveo stotine ralica na parkiralište, to zove smotrom Zimske službe

VIDEO Bandić doveo stotine ralica na parkiralište, to zove smotrom Zimske službe
Foto, video: Borna Filic/PIXSELL, Z1 televizija

EVENTUALNE snježne padaline Zagrebačke ceste dočekuju spremne s više od 400 vozila i specijalnih strojeva, i s više od 20 tona soli za posipavanje, izvijestio je USKOK-ov optuženik i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu nakon smotre Zimske službe Grada Zagreba.

Smotra više od 350 vozila (50-ak ih je na terenu) održana je na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Gradonačelnik Bandić izjavio je novinarima da je Zimska služba spremna za 24-satno djelovanje, dodavši kako je prošle godine očistila više od 2600 kilometara zagrebačkih cesta te više od 600 kilometara nogostupa i sporednih cesta. "Ukupno oko 3200 kilometara i potrošili smo oko 40 milijuna kuna. Ove godine je predviđeno isto toliko”, rekao je Bandić.

Dodao je kako smotrom žele sugrađanima i javnosti pokazati da Zagreb ima najspremniju i najbolje tehnički opremljenu zimsku službu u Europi. "Molimo Boga da što manje pada snijeg, da bude što manje u funkciji, ali spremni smo kao da će napadati metar snijega”, kazao je Bandić

Voditelj podružnice Zimska služba Dragan Perić izvijestio je da je više od 400 vozila spremno ako počne padati snijeg, da je u skladištima pripremljeno više od 20 tisuća tona soli s kojom se već sada preventivno posipavaju brdski dijelovi cesta, mostovi, nadvožnjaci i podvožnjaci.

"Ako se sutra zatvori sve ceste u državi, Grad Zagreb može funkcionirati sedam dana besprijekorno”, procijenio je. Prema najavama prognostičara, ovih dana se u unutrašnjosti Hrvatske može očekivati susnježica i snijeg.

Pogledajte i fotografije s Bandićeve smotre.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara