VIDEO Dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze na Tel Aviv

VIDEO Dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze na Tel Aviv
Screenshot: YouTube

DVIJE rakete ispaljene su danas iz Pojasa Gaze na područje Tel Aviva, priopćila je izraelska vojska, ali nije bilo ni žrtava niti štete.

Nekoliko trenutaka prije objave vojnog priopćenja na Twitteru, tijekom večeri su se oglasile sirene u Tel Avivu i u okolnim mjestima.

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je videosnimku na kojoj se vidi kako izraelski proturaketni obrambeni sustav "Željezna kupola" uništava raketu "iznad područja Tel Aviva". Na snimci se vide i dvije rakete koje se izdižu na nebu iznad nebodera, a u pozadini se čuje uzbuna. Nije bilo ni žrtava niti štete, dodaje vojska.

Gradonačelnik Tel Aviva: Jedna raketa pala je u more

"Jedna od raketa je očito pala u more, a druga je pala negdje, ali ne na Tel Aviv", rekao je gradonačelnik tog grada na obali Ron Huldai za javnu televiziju.

Aglomeracija Tel Aviva je 70 kilometara sjeverno od Pojasa Gaze u kojemu je na vlasti palestinski islamistički pokret Hamas.

U listopadu prošle godine, raketa ispaljena iz Gaze pala je u more blizu Tel Aviva, a druga je pogodila Beershevu, na jugu Izraela. Palestinske oružane skupine uglavnom ciljaju mjesta na jugu Izraela, blizu granice s palestinskom enklavom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara