VIDEO Euforija kod Suverenista, slavili uz tamburaše

VIDEO Euforija kod Suverenista, slavili uz tamburaše
Foto: D.T,

INDEX uživo od 19 sati prati događaje u stožeru Suverenista koji prvi put izlaze na europske izbore, a nositeljica liste je Ruža Tomašić. Prema prvi službenim, ali nepotpunim rezultatima u 23 sata, suverenisti imaju jedan mandat i treća su po snazi politička opcija na hrvatskoj sceni.  

 > Kretanje rezultata uživo

> Uživo iz SDP-a

> Uživo iz HDZ-a

> Uživo iz Amsterdamske

> Uživo iz Pametnog

> Uživo iz START-a

> Uživo iz SDSS-a

> Uživo iz Bandićevog stožera

> Uživo iz Živog zida

23:35 Pjeva se Ružo, ružice... 

Ruža Tomašić kaže kako je bila spremna uopće ne biti na listi, samo da idu s Neovisnima, no suradnja je propala jer je Esih odbila ponudu da bude prva na listi. 

 Da su, kojim slučajem, išli s Neovisnima i Petir, možda bi imali tri mandata.

"Zajedništvo nema alternativu", rekla je Tomašić dodajući da kako žele dobre rezultate moraju ići zajedno. Što se tiče europskih tema, Tomašić kaže da se ne slaže s uvođenjem eura.

"Hvala svima koji su glasali za nas. Idemo raditi”, rekla je Tomašić.

23:30 Stigli tamburaši, najavljuje se slavlje do zore. 

23:14 Na televiziji se prati izjava Zlatka Hasanbegovića. Čuju se povici da se svi stišaju i da se pojača ton kako bi se čule izjave.  

23:08 Čuju se uzvici "Mi, Hrvati". Ladislav Ilčić kaže da su birači nagradili njihove pozive na zajedništvo. Izrazio je nezadovoljstvo samostalnim izlaskom Marijane Petir naglasivši kako bi s njom "otkinuli" još jedan mandat HDZ-u. Ponovio je kako su Esih nudili prvo mjesto, no da nije prihvatila. 

23:00 Neopisivo slavlje je krenulo nakon objave prvih neslužbenih rezultata euroizbora. Suverenisti imaju preko osam posto i imaju jedan siguran mandat. 

22:55 U stožeru se prati TV program, a salve zvižduka mogu se čuti za vrijeme javljanja Ivice Puljka iz stranke Pametno i Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo.

22:38 Atmosfera se primirila, a iz mnoštva se čuju povici "Ajmo pivat". No nitko nije prihvatio poziv. Čekaju se prvi neslužbeni rezultati izbora.  

22:35 U stožeru se osjeća žal jer s njima nisu Esih i Marijana Petir, a to je jedna od čestih tema za stolovima. 

"Nudili smo Esih prvo mjesto, no nije htjela pružiti ruku", rekao je Zekanović dodajući kako su poslali ponudu i Petir, no nisu prihvatile. Zekanović kaže kako je njihov potez pokazao tko su to politički elitisti. 

Ilčić nije propustio napomenuti kako je kršćanstvo jedan od temelja hrvatstva dodajući da Suverenisti "ekstremno vole domovinu". 

"Ako je ekstremno voljeti Domovinu i hrvatski identitet, onda da, slažem se, mi jesmo onda ekstremni desničari", rekao je Ilčić.  

22:20 Iako se činilo da se u stožeru Suverenista polako otpuštaju kočnice uz pivu i rakiju, situacija se ipak malo primirila. Euforija je stala, a s nestrpljenjem se očekuju prvi neslužbeni rezultati u 23 sata. Ono što se ponavlja je teza kako je Plenkovićev HDZ dobio dvostruko manje glasova nego na prijašnjim izborima, kao i da jača politika suverenizma.  

22:00 U stožeru Suverenista je i Zdravko Tomac 

21:59 "Da je bilo pameti, bili bi zajedno", rekao je Pero Kovačević komentirajući veselje u stožeru Suverenista nakon izlaznih anketa te činjenicu da nisu izašli na izbore s Neovisnim za Hrvatsku gdje su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. 

21:38 "Pjevat ćemo cijelu noć", rekao je Zekanović odgovarajući na upit hoće li konačni rezultati biti bolji od izlaznih anketa. Naime, Suverenisti se i dalje nadaju kako bi Ruža Tomašić mogla imati društvo u Europskom parlamentu. 

21:20 U stožeru Suverenista puštaju se domoljubne pjesme, orile su se i Thompsonove "Čavoglave". Stigli su Božidar Alić i Velimir Bujanec. 

20:25 "Narod je konačno počeo shvaćati da ima i drugih stranaka osim HDZ-a i SDP-a", rekla je Tomašić, dodajući da će ovi izbori biti dokaz da HDZ i SDP nisu više stranke što su nekada bile. 

Tomašić kaže kako bi za nju bilo iznenađenje da su dobili manje glasova. 

"Očekujem još veći broj, borimo se za drugog zastupnika", naglasila je Tomašić. 

20:13 U stožer je stigao bivši pomoćnik zapovjednika Specijalne policije i umirovljeni general Željko Sačić te izazvao oduševljenje. Pjeva se Thompson i "Moja domovina". 

19:52 Pogledajte obraćanje Pere Kovačevića koji kaže da ih čekaju još bolji rezultati, kao i pobjeda na parlamentarnim izborima.

19:35 I dalje se slavi i primaju se čestitke. Jedna od veselijih u stožeru je Bernardica Juretić. Kaže da su za njih glasali oni koji prepoznaju hrvatske vrijednosti. 

Upravo se pjeva: "Dva komada, dva komada, to je naša nada."

 

19:29 Pogledajte obraćanje Suverenista.

19:26 Bernardica Juretić, bivša ministrica socijalne politike i mladih u vladi Tihomira Oreškovića, bivša časna sestra i kandidatkinja na listi Suverenista, zahvalila je svima koji su prepoznali, kako kaže, "njihovu vrijednost i glasali za njih". 

19:22 Pjeva se i pleše u stožeru Suverenista, a u stožer su stigli Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić

19:13 U stožer je stigla Ruža Tomašić, dobila je dug i glasan pljesak. 

19:12 "Hrvatski narod se probudio, idemo na pobjedu na parlamentarnim izborima", rekao je Kovačević u stožeru dodajući kako su Neovisni za Hrvatsku sami pogriješili jer nisu išli zajedno s ostalima. 

19:05 Televizije su objavile i prve rezultate izlaznih anketa u kojima nema dijaspore, a prema tim anketama Suverenisti imaju jedan mandat.

19:00 "Znači na parlamentarnim izborima slijedi oluja", rekao je Pero Kovačić čitajući prve neslužbene rezultate izbore i primajući čestitke.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara