VIDEO Izraelska ministrica u predizbornom spotu šprica se parfemom "Fašizam"

VIDEO Izraelska ministrica u predizbornom spotu šprica se parfemom "Fašizam"
Screenshot: YouTube

IZRAELSKA krajnje desna stranka Hayamin Hehadash objavila je video za izbornu kampanju u kojoj se ministrica pravosuđa u elegantnom odijelu šprica s parfemom naziva "Fašizam", izazvavši time pravu eksploziju na društvenim mrežama.

Ministrica Ayelet Shaked se tom kontroverznom reklamom uključila u online izbornu kampanju. Političke reklame na televiziji su u Izraelu dozvoljene samo dva tjedna uoči izbora 9. travnja te su se stranke i kandidati okrenuli internetu.

Agencije prenose da reklama uvelike podsjeća na satirični skeč glumice Scarlett Johansson iz 2017. u popularnom showu Saturday Night Live kada je odglumila Ivanku Trump koja reklamira parfem "Complicit" (Sudionice).

Reklama ministrice Shaked, druge na listi stranke Nova desnica, privukla je golemu pozornost i dosad je pregledana nekoliko stotina tisuća puta.

Pogledajte spot

Fotogenična ministrica zavodnički šapuće fraze poput "reforma pravosuđa", "odvajanje vlasti", "obuzdavanje Vrhovnog suda" kako bi izvrgla ruglu optužbe za fašizam koje dobiva od kritičara.

Na kraju videa posegne za bočicom parfema "Fašizam" kako bi se obilato namirisala.

"Za mene, to je parfem demokracije", sarkastično je zaključila Shaked, no agencije ocjenjuju kako nije sigurno da su svi shvatili što je željela poručiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara