VIDEO Krstičević isprobao polovni F-16 koji smo kupili od Izraela: "Stvarno moćan zrakoplov"

VIDEO Krstičević isprobao polovni F-16 koji smo kupili od Izraela: "Stvarno moćan zrakoplov"

Foto: MORH

MINISTAR obrane Damir Krstičević letio je u zrakoplovu F-16 tijekom svoga posjeta Americi i izjavio kako je Hrvatska ispravno odlučila da kupi te letjelice jer se radi o "zaista moćnim zrakoplovima".

Krstičević je u posjetu Nacionalnoj gardi Minnesote koja je za njega organizirala let zrakoplovom F-16.

"Čast mi je što sam kao ministar obrane imao priliku letjeti u američkom avionu F-16 koji je zaista moćan zrakoplov. Ovaj let potvrdio je kako je Hrvatska donijela najbolju odluku o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F-16, koji će biti jamac stabilnosti i sigurnosti Republike Hrvatske zauvijek", poručio je ministar Krstičević po priopćenju MORH-a.

Krstičević je SAD-u, "najvažnijem strateškom partneru Hrvatske", zahvalio na inicijativi i odobrenju za let.

"Također, zahvaljujem pilotu koji je izveo sjajan let i pružio mi nevjerojatno iskustvo. Drago mi je što imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16. Sada potpuno razumijem nestrpljenje naših pilota da sjednu u kokpite naših F-16, to je izuzetno iskustvo i novo poglavlje za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo", istaknuo je Krstičević.

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote, general bojnik Jon Jensen, istaknuo je kako su ovim letom Amerikanci željeli ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazati sposobnosti F-16 zrakoplova.

"Drago nam je što je Hrvatska izabrala F-16, želim vam dobrodošlicu u klub korisnika F-16. Kao članica NATO-a uvijek ćemo poduprijeti Republiku Hrvatsku i hrvatsku vojsku", kazao je Jensen.

Prije nego što je posjetio Minnesotu, s čijom Nacionalnom gardom hrvatska vojska godinama blisko surađuje, Krstičević je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara