VIDEO Mladić divljao motorom po Splitu i sve snimao, policija ga uhitila

VIDEO Mladić divljao motorom po Splitu i sve snimao, policija ga uhitila
Screenshot: YouTube

SPLITSKA policija objavila je da je uhićen mladić koji je na motociklu divljao splitskim ulicama i sve snimao.

Kako su kazali radi se o 19-godišnjaku. Tijekom danas će biti doveden pritvorskom nadzorniku i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava. Oduzet mu je motocikl.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ostvario obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega će također biti procesuiran. Također, osobi je privremeno oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo.

"Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu brzinu, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje s kotačima, zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom, te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, u odnosu na 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled, te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje", priopćili su iz policije.

Divljao i sve snimao

Podsjetimo, 19-godišnji YouTuber je na svome kanalu ovoga vikenda objavio video naziva "MOTOVLOG #1" u kojem divlja po splitskim ulicama. 

Za vrijeme vožnje napravio je preko 80 prekršaja, a sadržaj snimke povremeno je upotpunio svojim komentarima, među kojima je i pokazivanje srednjeg prsta kamerama za praćenje brzine vozila. 

Više puta je prošao kroz crveno, vozio je po pločniku, prelazio preko pune crte, a prekoračenje ograničenja brzine protezalo se čitavom snimkom.

Ironično, išao je u policijsku upravu kako bi obavio razgovor u vezi prijašnjeg divljanja na cesti. Naime, anonimni građanin skinuo je njegove snimke neodgovornog ponašanja u prometu s društvenih mreža i poslao ih policiji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara