VIDEO Neredi u Parizu: Policija suzavcem na prosvjednike, deseci uhićenih

VIDEO Neredi u Parizu: Policija suzavcem na prosvjednike, deseci uhićenih
Screenshot: RT

FRANCUSKA policija je upotrijebila suzavac i uhitila desetke ljudi pokušavajući rastjerati skupinu Žutih prsluka koji su htjeli održati neodobren skup u središtu Pariza.

Vlasti su rasporedile velik broj redarstvenika strahujući da će pristaše Žutih prsluka iskoristiti odobren prosvjed protiv klimatskih promjena i mirovinske reforme kako bi potaknuli nerede u francuskoj prijestolnici.

Policija je oko podneva uhitila 90 ljudi i prisilila na povlačenje stotinjak prosvjednika koji su se htjeli okupiti na Elizejskim poljanama, priopćila je pariška policijska uprava.

Mobilizirano je oko 7.500 redarstvenika, a nekim četvrtima i Elizejskim poljanama zabranjen je pristup. Zatvoreno je i više od 30 stanica podzemne željeznice.

Žuti prsluci održavaju 45. prosvjed subotom, nastojeći povećati broj sudionika u prosvjedima koji su se znali završiti nasiljem.

Pokret se pojavio potkraj prošle godine, a potaknuli su ga povećanje cijene goriva i način na koji Emmanuel Macron upravlja zemljom.

Vlasti su poduzele i mjere opreza kako prosvjednici ne bi ugrozili godišnji Europski dan kulturne baštine koji se obilježava u subotu i nedjelju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara