VIDEO Objavljena snimka uhićenja El Chapovog sina

VIDEO Objavljena snimka uhićenja El Chapovog sina
Screenshot: SEDENA

MEKSIČKA vlada objavila je snimku uhićenja Ovidia Guzmana Lopeza, sina narkobosa Joaquina Guzmana, poznatijeg kao El Chapo.

Podsjetimo, specijalna policija je prije dva tjedna uhitila Guzmana mlađeg tijekom rutinskog pretresa njegove kuće u meksičkom Culiacanu. Optužen je za krijumčarenje droge u SAD. Osim njega, u kući su još bila trojica muškaraca.

Rat na ulicama nakon uhićenja, mafijaši pucali na policiju i palili aute

Ubrzo nakon uhićenja nastao je kaos u gradu. Pripadnici kartela Sinaloa nadjačali su policiju i ona se povukla da se spriječe žrtve i da zaštite vlastite živote. Napadači su istodobno preplavili ulice boreći se s policijom i vojskom na danjem svjetlu. Zapalili su automobile i najmanje jednu benzinsku postaju ostavili u plamenu.

Dvoje ljudi je ubijeno, a 21 osoba je ranjena. Članovi kartela uhvatili su radijsku frekvenciju koju koristi policija i upozorili na reprizu napada protiv sigurnosnih snaga, ako Guzman mlađi ne bude oslobođen.

Za vrijeme kaosa skupina zatvorenika pobjegla je iz zatvora.

El Chapo će do kraja života biti u zatvoru

Jedan od najmoćnijih svjetskih narkobosova, 62-godišnji El Chapo, u srpnju je osuđen na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

"Ovdje nije bilo pravde", kratko je rekao El Chapo nakon presude.

On je u veljači proglašen krivim za kaznena djela počinjena tijekom razdoblja od četvrt stoljeća, uključujući šverc stotina tona kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane u SAD.

El Chapa se smatra najmoćnijim kraljem narkotika od kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara, a kartel Sinalou vodio je s Ismaelom Zambadom zvanim El Mayo od 1989. do 2014. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara