VIDEO Peruško tvrdi da Grad Zagreb neće dobiti više od drugih vjerovnika

VIDEO Peruško tvrdi da Grad Zagreb neće dobiti više od drugih vjerovnika

Foto: Index

"DANAS , 25. travnja, u 12,00 sati, u zgradi Gradske uprave, održat će se konferencija za novinare na kojoj će, uz predstavnike Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Agrokora, Tiska i predstavnika sindikata Tiska, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško informirati o postizanju dogovora o nastavku suradnje između Grada Zagreba,  Tiska i Agrokora, s ciljem stabilizacije poslovanja Tiska i očuvanja radnih mjesta", poručili su iz Grada Zagreba pozvavši na press konferenciju koju ste mogli pratiti na Indexu.No što su dogovorili? Ne zna se točno. Naime, Peruško tvrdi da Grad Zagreb neće dobiti više od drugih vjerovnika, no ne navodi iznos.

"Grad Zagreb neće ostaviti Tisak na cjedilu. Život je kompromis. Želim da Tisak počne raditi punim plućima. Ja dobivam plaću od tih ljudi. Da njih nema, tih zaposlenika Tiska, mi ne bi dobili plaću. Kao ni što ne bi bilo Hrvatske, da nije bilo branitelja", rekao je Bandić.

Zagreb ulazi u nagodbu za Agrokor kao i svi ostali vjerovnici, zaključak je današnjeg sporazuma o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Agrokora i Tiska.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je da ovaj sporazum omogućuje da skoro 1000 djelatnika Tiska može ići na posao na 142 lokacije u gradu.

"Ja sam danas ponovno sretan čovjek, jer štiteći i vodeći interesa o imovini Grada Zagreba, nismo zaboravili na socijalni moment i djelatnike Tiska da konačno stavimo tu točku na i", izjavio je Bandić.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško naglasio je da je ovaj sporazum nastavak suradnje između Agrokora i Zagreba i da je dodatak na dosadašnji rad izvanredne uprave u postizanju konačne nagodbe.

"Grad Zagreb je ušao u naš klasičan sporazum koji imamo sa svim našim dobavljačima. Ovim sporazumom smo dogovorili nastavak suradnje s dodatnim produženjem koncesije koja nam ove godine ističe i na taj način smo omogućili da Tisak ima dugoročniji poslovni model", poručio je Peruško.

Podsjetimo, prema nekim informacijama Agrokor bi Gradu Zagrebu i Holdingu trebao isplatiti oko 70 milijuna kuna potraživanja. Time bi se oni gotovo u cijelosti naplatili, ukupno njihova potraživanja iznose 75 milijuna kuna od čega se 67 odnosi na Tisak, što je u postotku znatno više od iznosa koji je do sada plaćen drugim dobavljačima.

Njima je do sada isplaćeno oko 40 posto starog duga, dok je Bandić zamislio da se Zagrebu isplati više od 90 posto. Kakav točno dogovor je pao, zapravo nije poznato jer na pressici nisu otkrili brojke.

> Šefica Kraša protiv Bandića: Ne može on nikome prijetiti


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara