VIDEO Plenković: Ovo što danas govorimo osjetit ćete kada hrvatski F16 zagrmi nad kninskom tvrđavom

VIDEO Plenković: Ovo što danas govorimo osjetit ćete kada hrvatski F16 zagrmi nad kninskom tvrđavom
Foto: Igor Kralj/Pixsell

PREDSJEDNIK vlade i HDZ-a Andrej Plenković pozvao je danas s 18. Općeg sabora stranke na zajedništvo te poručio kako će se boriti za onakvu Hrvatsku kakvu je sanjao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i hrvatski branitelji.

"Borimo se i za uspješnu Hrvatsku u kojoj će svi živjeti dostojno od svoga rada i mirovine, za Hrvatsku u kojoj će zdravstvena skrb biti na najvišoj razini, za Hrvatsku u kojoj će poduzetnici moći lakše poslovati... Za Lijepu Našu, zemlju marljivih, ponosnih i otvorenih ljudi, za Hrvatsku u kojoj je ključna politička snaga jaka, okupljajući i moderan HDZ", poručio je Plenković praćen burnim pljeskom oko pet tisuća članova i simpatizera stranke u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović.

Plenković je istaknuo ključne prioritete za budućnost zemlje: demografsku revitalizaciju Hrvatske, osnaživanje gospodarstva i smanjivanje poreza, posebno PDV-a do kraja ove godine, dovršetak strateških infrastrukturnih projekta iz energetike, poput terminala za ukapljeni plin na Krku, i prometa - izgradnju Pelješkog mosta.  Prioritetna  je također i uloga HDZ-a u budućnosti Hrvatske "jer je to jedina stranka koja ima snagu okupiti ljude različitih profila, ali jednog državotvornog i domoljubnog svjetonazora, kako one u zemlji tako i one izvan nje". S tim u vezi najavio je mogućnost dopisnog glasovanja za Hrvate iz dijaspore.

O nabavi izraelskih aviona

"Nakon takve akvizicije položaj i snaga Hrvatske više nisu isti. Moramo zahvaliti Damiru. A punu dimenziju ovoga što danas govorimo osjetit ćete na 25. godišnjicu Oluje kada hrvatski F16 zagrmi nad kninskom tvrđavom", rekao je premijer.

"Također treba maksimalno koristiti sidro koje imamo u EU i NATO-u i to kroz spremnost za ulazak u Schengen i osiguravanje granica, zatim kroz predsjedanje EU nakon samo sedam godina članstva i u konačnici kroz uvođenje eura, rekao je Plenković.

Sve to, naglasio je, mogu ostvariti samo slogom. "Kad smo složni i u najgorim uvjetima HDZ je nepobjediv. Ta sloga, snaga i zajedništvo želim da nas krasi i u godinama koje su pred nama", rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na kraju  jednosatnog izlaganja na stranačkom saboru.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara