VIDEO Plenković: Ovo što danas govorimo osjetit ćete kada hrvatski F16 zagrmi nad kninskom tvrđavom

VIDEO Plenković: Ovo što danas govorimo osjetit ćete kada hrvatski F16 zagrmi nad kninskom tvrđavom
Foto: Igor Kralj/Pixsell

PREDSJEDNIK vlade i HDZ-a Andrej Plenković pozvao je danas s 18. Općeg sabora stranke na zajedništvo te poručio kako će se boriti za onakvu Hrvatsku kakvu je sanjao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i hrvatski branitelji.

"Borimo se i za uspješnu Hrvatsku u kojoj će svi živjeti dostojno od svoga rada i mirovine, za Hrvatsku u kojoj će zdravstvena skrb biti na najvišoj razini, za Hrvatsku u kojoj će poduzetnici moći lakše poslovati... Za Lijepu Našu, zemlju marljivih, ponosnih i otvorenih ljudi, za Hrvatsku u kojoj je ključna politička snaga jaka, okupljajući i moderan HDZ", poručio je Plenković praćen burnim pljeskom oko pet tisuća članova i simpatizera stranke u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović.

Plenković je istaknuo ključne prioritete za budućnost zemlje: demografsku revitalizaciju Hrvatske, osnaživanje gospodarstva i smanjivanje poreza, posebno PDV-a do kraja ove godine, dovršetak strateških infrastrukturnih projekta iz energetike, poput terminala za ukapljeni plin na Krku, i prometa - izgradnju Pelješkog mosta.  Prioritetna  je također i uloga HDZ-a u budućnosti Hrvatske "jer je to jedina stranka koja ima snagu okupiti ljude različitih profila, ali jednog državotvornog i domoljubnog svjetonazora, kako one u zemlji tako i one izvan nje". S tim u vezi najavio je mogućnost dopisnog glasovanja za Hrvate iz dijaspore.

O nabavi izraelskih aviona

"Nakon takve akvizicije položaj i snaga Hrvatske više nisu isti. Moramo zahvaliti Damiru. A punu dimenziju ovoga što danas govorimo osjetit ćete na 25. godišnjicu Oluje kada hrvatski F16 zagrmi nad kninskom tvrđavom", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također treba maksimalno koristiti sidro koje imamo u EU i NATO-u i to kroz spremnost za ulazak u Schengen i osiguravanje granica, zatim kroz predsjedanje EU nakon samo sedam godina članstva i u konačnici kroz uvođenje eura, rekao je Plenković.

Sve to, naglasio je, mogu ostvariti samo slogom. "Kad smo složni i u najgorim uvjetima HDZ je nepobjediv. Ta sloga, snaga i zajedništvo želim da nas krasi i u godinama koje su pred nama", rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na kraju  jednosatnog izlaganja na stranačkom saboru.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara