VIDEO Pogledajte Plenkovićev pobjednički govor

VIDEO Pogledajte Plenkovićev pobjednički govor
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora.

S neočekivanih 68 mandata neće imati puno problema da sastavi novu većinu. Za to će im trebati tek manjinci i još eventualno neko ime.

Plenković je došao među HDZ-ovce i održao govor.

"Hvala vam lijepa, dragi prijatelji, na sjajnoj pobjedi HDZ-a", rekao je Plenković. Spomenuo je i partnere.

"Želim zahvaliti svim građanima, svima koji su izašli i dali svoj glas. Bilo da su ga dali nama ili nekoj drugoj stranci. To je demokracija. Iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska", rekao je.

"Ovaj rezultat obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo."

"Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava."

"Hrvatska treba vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam", rekao je Plenković.

"Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio", rekao je.

"Hvala svim članovima, simpatizerima, svima koji su radili u stožeru, u općinama i županijama. Hvala i Hrvatima izvan Hrvatske", rekao je Plenković.

"Želim zahvaliti i svima koji su radili na izbornoj strategiji, koji su pratili raspoloženje birača, koji su pratili istraživanja", rekao je.

"Ova pobjeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku", rekao je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara