Video - Rezultati obdukcije: Michael Jackson je bio zdrav, prestao je disati zbog Propofola

Video - Rezultati obdukcije: Michael Jackson je bio zdrav, prestao je disati zbog Propofola

Tekst: I.M.
Foto: JLP

SUPROTNO dosadašnjim medijskim napisima, nalaz obdukcije izvršene na tijelu Michaela Jacksona pokazuje kako je kralj popa bio "prilično zdrav 50-godišnjak".

Detalji nalaza, kojeg je ekskluzivno objavio Associated Press, pokazuju da je izvana Jackson uistinu izgledao kao raspadajući kostur - ruke su mu bile izbodene, lice i vrat sablasni, imao je nacrtane obrve i usne. No, iznutra je imao snažno tijelo.

Jackson je bio visok 175 centimetara, a težio je 62 kilograma, što je prema ocijeni liječnika "prihvatljiva težina za muškarca njegove visine". Imao je zdravo srce i nije imao predispozicije za skori srčani udar. Bubrezi i ostali vitalni organi su mu također u potpunosti bili zdravi. U trenutku smrti nije bio pijan ni drogiran.

Preminuo od predoziranja lijekom Propofolom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino što je Jacksona mučilo su bili artritis i nekoliko manjih ugrušaka u arterijama na nogama. Ozbiljnija je bila jedino kronična upala pluća, koja je Jacksonu uzrokovala poteškoće s disanjem. Ipak, kako stoji u nalazu obdukcije, pluća nisu bila u toliko lošem stanju da bi njihovo otkazivanje mogao biti direktan uzrok smrti. Jackson je preminuo od predoziranja lijekom Propofolom.

"Njegovo zdravstveno stanje je u globalu bilo dobro. Svi rezultati su unutar granica normale", rekao je dr. Zeev Kain, šef anesteziološkog odjela Sveučilišta u Kaliforniji, koji je i predočio kopiju nalaza autopsije.

Dodao je kako je kako su poteškoće s disanjem jedna od standardnih nuspojava uzimanja Propofola: "To je očekivana komplikacija. Svaki put kad pacijentu date Propofol, trebate očekivati da će prestati disati. Upravo zato Propofol pacijentima trebaju davati stručnjaci, poput anesteziologa, koji mogu asistirati u intubaciji pacijenta ukoliko to zatreba".

Ubojstvo iz nehaja

Ovaj nalaz potvrđuje ranije optužbe koje se stavljaju na teret Jacksonovog liječnika dr. Conrada Murraya. Podsjetimo, Murray je optužen da je ubio kralja popa prejakom dozom jakih anestetika koje mu je dao kako bi mu pomogao da lakše zaspi. Smrt kralja popa je okarakterizirana kao ubojstvo iz nehaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara