VIDEO Sindikalisti stajali ispred HDZ-a s transparentima, vozači trubili

VIDEO Sindikalisti stajali ispred HDZ-a s transparentima, vozači trubili
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

PROSVJEDNA akcija "Potrubi za obrazovanje" sindikata zaposlenih u obrazovanju, kojom na zagrebačkim raskrižjima žele upozoriti goste kongresa Europske pučke stranke (EPP) na ignoriranje vlade, održavala se od 13 do 14 sati.

Stotinjak članova sindikata s transparentima u rukama je bilo raspoređeno na raznim raskrižjima od hotela Sheraton do Arene Zagreb, gdje se danas održava kongres EPP-a. 

Najburnije je bilo ispred HDZ-a gdje su sindikalisti i učitelji naišli na vrlo dobar odaziv vozača koji su često trubili na poruke "Potrubi za obrazovanje".

Promet je bio gust te je gotovo svaki sudionik u prometu uzvratio na sindikalne pozive da potrube za obrazovanje, prestanak štrajka i prihvaćanje zahtjeva sindikata.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec dio članstva okupio je na Trgu žrtava fašizma jer se ondje nalazi središnjica HDZ-a.

Sindikati će u četvrtak održati malo okupljanje na Trgu svetog Marka, koje su simbolično nazvali "Prosvjed šutnje". Policiji su prijavili dolazak tristotinjak prosvjednika.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara