VIDEO Sirijski pobunjenici masovno napuštaju istočnu Gutu: "Smrt dolazi po vas ako se ne predate"

VIDEO Sirijski pobunjenici masovno napuštaju istočnu Gutu: "Smrt dolazi po vas ako se ne predate"
Screenshot: YouTube
 
SIRIJSKI pobunjenici povukli su se u četvrtak iz grada Haraste u istočnoj Guti i time doveli režim predsjednika Bašara al-Asada sve bliže vojnoj pobjedi, javljaju svjetski mediji.
 
Pobunjenička skupina Ahrar al-Šam odlučila je napustiti grad Harastu, što su mediji opisali kao najveću predaju takve vrste od početka pojačanih napada i bombardiranja prije više od mjesec dana.
 
Oko 30 autobusa odvezlo je pobunjenike i njihove obitelji iz grada. Sirijski državni mediji objavili su da je evakuirano 1580 osoba, uključujući 413 boraca, koji su odvezeni prema sjeverozapadu zemlje.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Najveća Asadova pobjeda od osvajanja Alepa
 
Hezbollah je objavio da je 1500 pobunjeničkih boraca i 6000 članova njihovih obitelji pristalo na odlazak. Vojni službenik izjavio je za državnu televiziju da pobunjenici koji su ostali u drugim gradovima istočne Gute također moraju otići ili će umrijeti: "Smrt dolazi po vas ako se ne predate."
 
Nakon odluke pobunjeničke skupine Ahrar al-Šam da preda Harastu, ostaju samo Douma i još jedan pobunjenički džep na području Istočne Gute koji uključuje Jobar, Ein Termu, Arbin i Zamalku.
 
To je sve što je ostalo od glavnog pobunjeničkog uporišta nedaleko od sirijske prijestolnice Damaska i to je najveća nagrada za Asada u njegovoj borbi protiv pobunjenika nakon ponovnog osvajanja Alepa krajem 2016. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara