VIDEO Španjolski grad zbog oluje prekrila gusta morska pjena

VIDEO Španjolski grad zbog oluje prekrila gusta morska pjena
Screenshot: YouTube/The Telegraph

NAJMANJE osmero ljudi poginulo je u istočnoj Španjolskoj u oluji Gloria popraćenoj vjetrovima koji su puhali do 144 km/h i valovima visine do 13,5 metara, rekli su danas dužnosnici. Tri osobe se još uvijek vode kao nestale, među njima i 25-godišnji Britanac koji je posljednji put viđen na Ibizi.

Španjolski grad Tossa de Mar prekrila je gusta morska pjena nakon što je plimni val prodro najmanje 3 kilometara u unutrašnjost, piše The Independent.

Prema američkoj nacionalnoj oceanskoj službi (NOAA), morsku pjenu stvara organska tvar u procesu raspadanja, poput algi, i obično je bezopasna za ljude. No, ovisno o vrsti algi, mjehurići unutar pjene mogu ispuštati određene toksine koji mogu nadražiti oči i dišni sustav.

Uništena rižina polja

Oluja se danas počela povlačiti nakon što je povremeno bez struje bilo više od 200.000 ljudi. Za sobom je ostavila uništena rižina polja u delti rijeke Ebro, a u tridesetak regija bile su oglašene uzbune zbog poplava.

Gloria se smatra najgorom morskom olujom nakon 2003. godine i vjerojatno najgorom u ovom stoljeću, prenosi lokalna televizija BETEVE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara