Video - Tisuću prosvjednika u Puli poručilo: I onaj koji danas radi, boji se gladi!

Tekst: I.M.
Foto: Goran Šebelić/Cropix
Video: Glas Istre

NI DAN vikenda nije donio puno veću podršku Hrvatskoj udruzi sindikata, koja je na čelu sa Ozrenom Matijaševićem posljednjih dana diljem Hrvatske organizirala prosvjedne skupove na kojima se pojavljivalo svega tristotinjak prosvjednika. Danas ih se, naime, u Puli skupilo tek oko tisuću. Prosvjed su poduprli Sindikat Istre i Kvarnera, Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske.

"Ovako dalje ne može, oguljeni smo do kože, dajte narodu da diše, od vaših poreza izdiše"

"Platite sami svoje račune", "Mirovine su naš radni doprinos, one su naše neotuđivo pravo", "Do kada će dug plaćati samo radnici i umirovljenici", "Biti rudarom nije bila privilegija", "Ovako dalje ne može, oguljeni smo do kože, dajte narodu da diše, od vaših poreza izdiše", "Sindikati su uz narod, a Vlada???", "I onaj koji danas radi, boji se gladi", "Ne želimo živjeti u strahu za sutra", "Društvo koje ne brine o starijima i djeci - bolesno je", "Nećemo nebeske harače za zemaljske plaće" i "Krizni porez = domoljubna gramzivost", samo su neki od transparenata koje su prosvjednici nosili. Našla se tu i crno-bijela fotografija bivšeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita na konju.

Sindikalisti su ovim prosvjednim skupom još jednom od Vlade zatražili ukidanje kriznog nameta i vraćanje stope PDV-a sa 23 na 22 posto, reformu mirovinskog i zdravstvenog sustava, ali i hitan obračun s korupcijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara